Ε. Παλιού, Το νέο νομοθετικό πλαίσιο προστασίας του εμπορικού απορρήτου (Ν 4605/2019): Κάθε δικαίωμα διανοητικής ιδιοκτησίας αρχίζει με ένα απόρρητο

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 6/2019, Ιούνιος 2019

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Την 1.4.2019 δημοσιεύθηκε ο Ν 4605/2019, ο οποίος μεταφέρει στο εθνικό δίκαιο τις διατάξεις της οδηγίας 2016/943 για την προστασία του εμπορικού απορρήτου, προσθέτοντας έντεκα νέα άρθρα στον Ν 1733/1987. Από το σύνολο των νέων διατάξεων του Ν 1733/1987, ξεχωρίζουν οι εξής: ο ορισμός του εμπορικού απορρήτου και η ρύθμιση πότε η απόκτηση, χρήση ή αποκάλυψή του είναι νόμιμες και πότε παράνομες, τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα, στα οποία περιλαμβάνεται η παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας και το δικαίωμα αποζημιώσεως. Λαμβανομένης υπόψη της κρισιμότητας του εμπορικού απορρήτου για τις επιχειρήσεις και του βάρους απόδειξης που φέρουν σε περίπτωση παραβίασής του, είναι απαραίτητο οι νόμιμοι κάτοχοι των εμπορικών απορρήτων να λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα και να υιοθετούν συγκεκριμένες διαδικασίες για την αποτελεσματική τους προστασία.

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.