Το ομολογιακό δάνειο, ως χρηματοπιστωτικό εργαλείο, Επιμ. Νίκος Σγουρινάκης, Λογιστής - Φοροτεχνικός, Διευθυντής Σύνταξης περιοδικού «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ»

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 6/2019, Ιούνιος 2019

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Το ομολογιακό δάνειο, ως χρηματοπιστωτικό εργαλείο Νίκος Σγουρινάκης, Λογιστής - Φοροτεχνικός, Διευθυντής Σύνταξης περιοδικού «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ», Μέλος του ΣΛΟΤ Α. Το διεθνές περιβάλλον Η απόφαση της διοίκησης μίας οντότητας, αναφορικά με την έκδοση ενός ομολογιακού δανείου, πέραν των αναγκών χρηματοδότησης, λαμβάνεται και ως αποτέλεσμα του γενικότερου θετικού κλίματος στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, το οποίο διαμορφώνεται για την χώρα, εντός της οποίας η οντότητα έχει την έδρα της. Θετικό κλίμα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές διαμορφώνεται, όταν καταγράφονται ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα επιτοκίων των κρατικών ομολόγων της χώρας δραστηριοποίησης της οντότητας, χωρίς να υποτιμάται, σε κάθε περίπτωση, ο παράγων «παγκοσμιοποίηση». Εξάλλου, γενικό είναι το συμπέρασμα ότι ένα ευνοϊκό οικονομικό κλίμα στο εσωτερικό μιας χώρας (προοπτική μεγέθυνσης, σταθερό φορολογικό περιβάλλον κ.λπ.), έχει ισχυρή αντανάκλαση στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, εξέλιξη που επηρεάζει επίσης θετικά και το επιχειρηματικό περιβάλλον. Η έκδοση ενός ομολογιακού δανείου, έχει ως στόχο την χρηματοδότηση της εκδότριας οντότητας, μέσω της διασποράς των επενδυτών, με την προσδοκία μειωμένου κόστους δανεισμού, εξ αιτίας της διαμόρφωσης χαμηλών επιτοκίων, όσο αυτό είναι δυνατόν. Ακολούθως, η οντότητα στοχεύει στην κάλυψη – υπερκάλυψη της έκδοσης του δανείου, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τόσο των θεσμικών επενδυτών, όσο και μεμονωμένων ιδιωτών. Κύριο χαρακτηριστικό είναι, η διαπραγματευσιμότητα των ομολογιών να λάβει εγχώριες και διεθνείς διαστάσεις....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.