ΔικΕΕ υπόθ. C-637/2017, απόφ. της 2.3.2019 [Αγωγές αποζημίωσης για παραβάσεις διατάξεων ανταγωνισμού] (παρατ. Μ.-Θ. Μαρίνος)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 8-9/2019, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2019

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Cogeco Communications Inc., κατά Sport TV Portugal SA, Controlinveste-SGPS SA, NOS-SGPS SA ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Προδικαστική παραπομπή. Άρθρο 102 ΣΛΕΕ. Αρχές της ισοδυναμίας και της αποτελεσματικότητας. Οδηγία 2014/104/ΕΕ. Άρθρο 9, παρ. 1. Άρθρο 10, παρ. 2 έως 4. Άρθρα 21 και 22. Αγωγές αποζημιώσεως βάσει του εθνικού δικαίου για παραβάσεις των διατάξεων του δικαίου ανταγωνισμού των κρατών μελών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελέσματα των αποφάσεων των εθνικών αρχών ή δικαστηρίων. Προθεσμία παραγραφής. Μεταφορά στο εσωτερικό δίκαιο. Διαχρονική εφαρμογή. Διατάξεις: άρθρα 102 ΣΛΕ, 22 της Οδηγίας 2014/104/ΕΕ [...] Το νομικό πλαίσιο Το δίκαιο της Ένωσης 3. Το άρθρο 1 παρ. 1 της Οδηγίας 2014/104 προβλέπει τα εξής: «Η παρούσα οδηγία θεσπίζει ορισμένους αναγκαίους κανόνες για να διασφαλίζεται ότι οιοσδήποτε υπέστη ζημία λόγω παράβασης του δικαίου ανταγωνισμού από επιχείρηση ή από ένωση επιχειρήσεων μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά το δικαίωμα για αξίωση πλήρους αποζημίωσης για την εν λόγω ζημία από την επιχείρηση ή την ένωση επιχειρήσεων. Θεσπίζει τους κανόνες για την προώθηση του ανόθευτου ανταγωνισμού στην εσωτερική αγορά και την άρση των εμποδίων στην εύρυθμη λειτουργία της, διασφαλίζοντας ισότιμη προστασία σε όλη την Ένωση για οποιονδήποτε έχει υποστεί τέτοια ζημία.» 4. Το άρθρο 2 της Οδηγίας αυτής ορίζει τα εξής: «Για τους σκοπούς της...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.