Β. Χριστιανός, Συμβατική σχέση Ελληνικού Πανεπιστημίου με τη Google και το Facebook για την προώθηση μαθημάτων μέσω διαδικτύου - Υπαγωγή στο Ν 4412/2016 και την Οδηγία 2014/24/ΕΕ (Γνωμ.)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 1/2020, Ιανουάριος 2020

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ελληνικό Πανεπιστήμιο μπορεί να προωθεί, έναντι αμοιβής, διαδικτυακά μαθήματα μέσω των πλατφορμών Google και Facebook και υπό τους προκαθορισμένους όρους σύμβασης προσχώρησης ημερήσιας διάρκειας. Τέτοιου είδους συμβατική σχέση δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Ν 4412/2016 και της οδηγίας 2014/24/ΕΕ, ωστόσο το Πανεπιστήμιο οφείλει να τηρεί τις γενικές αρχές του δικαίου της Ένωσης.Ερώτημα 1. Ελληνικό Πανεπιστήμιο έθεσε υπόψη μου στοιχεία σχετικά με την επαναλαμβανόμενη, εκάστη ημέρα, συμβατική σχέση, που διατηρεί με την ψηφιακή πλατφόρμα μηχανικής αναζήτησης «Google» και με το ψηφιακό μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», με σκοπό την προώθηση μαθημάτων μέσω διαδικτύου 1 . 2. Σε σχέση με τα ανωτέρω, ετέθησαν από το Πανεπιστήμιο τα εξής ερωτήματα: Α) Εάν η ως άνω επαναλαμβανόμενη κάθε ημέρα συμβατική σχέση, ημερήσιας διάρκειας, με τη Google και με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, με σκοπό την προώθηση μαθημάτων μέσω διαδικτύου, εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Ν 4412/2016 2 . Β) Σε περίπτωση που κριθεί, ότι η συμβατική σχέση του Πανεπιστημίου με τη Google ή/και το Facebook δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του εν λόγω νόμου, μου ετέθη το ερώτημα ποιες διαδικασίες δύναται να εφαρμόζει το Πανεπιστήμιο, για να συνεχίσει τη συμβατική αυτή σχέση. 3. Για να δοθεί απάντηση στα ανωτέρω ερωτήματα, θα ακολουθηθεί η...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.