ΤρΔΠρΑθ 6297/2011 [Αλλοδαπές επιχειρήσεις χωρίς μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα. Παρακράτηση φόρου εισοδήματος] (σημ.: Στ. Παπαδημητρίου)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 8-9/2011, Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΣΕ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Υπηρεσίες, οι οποίες αφορούν στη λειτουργία, διαχείριση, συντήρηση και υποστήριξη της υποδομής των λειτουργικών συστημάτων και του δικτύου και παρέχονται έναντι αμοιβής από ιρλανδική εταιρία, δεν εμπίπτουν σε καμία από τις προβλεπόμενες περιπτώσεις του άρθρου 13 παρ. 6 περ. α' του Ν 2238/1994, ούτε ειδικότερα μπορεί να θεωρηθούν ως παραχώρηση χρήσης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, ούτε, εξάλλου, ως πληροφορίες επιστημονικής εμπειρίας. Ενόψει των ανωτέρω, δεν υπόκεινται σε (παρακρατούμενο) φόρο εισοδήματος στην Ελλάδα οι αμοιβές, που κατέβαλε για τις προαναφερόμενες παρασχεθείσες εξ ολοκλήρου στην αλλοδαπή υπηρεσίες η προσφεύγουσα ελληνική εταιρία στην ιρλανδική εταιρία, η οποία δεν έχει μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.Πρόεδρος Λ. Ρουπακιώτη - Μπέτσου, Πρόεδρος Πρωτοδικών Δ.Δ. Εισηγήτρια Α. Σκαρπέτη, Πρωτοδίκης Δ.Δ. Δικηγόρος Γ. Κεραμέας Διατάξεις: άρθρα 13 [παρ. 6, 7, 8] Ν 2238/1994 (ΚΦΕ) ΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΣΕ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Υπηρεσίες, οι οποίες αφορούν στη λειτουργία, διαχείριση, συντήρηση και υποστήριξη της υποδομής των λειτουργικών συστημάτων και του δικτύου και παρέχονται...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.