Ι. Καράκωστα, Νομιμότητα αποκλεισμού ραδιοτηλεοπτικών σταθμών από αγώνα εκτός του αντισυμβαλλομένου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού (γνωμ.)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 12/2001, Δεκέμβριος

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ, Καθηγητή Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, Δικηγόρου Η γηπεδούχος ΑΑΕ έχει sui generis συγγενικό δικαίωμα με αντικείμενο α) τη ραδιοτηλεοπτική μετάδοση ή αναμετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα, β) την εγγραφή ή αναπαραγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα ή στιγμιοτύπων αυτού σε υλικό φορέα και γ) τη θέση σε κυκλοφορία του υλικού φορέα και, όταν έχει παραχωρήσει άδεια εκμετάλλευσης του προαναφερόμενου δικαιώματος σε ορισμένο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, δικαιούται να απαγορεύει την είσοδο σε τηλεοπτικά συνεργεία άλλων σταθμών και τη μαγνητοσκόπηση του αγώνα από αυτά. Οι παραχωρησιούχοι άδειας εκμετάλλευσης ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί έχουν υποχρέωση να χορηγούν στιγμιότυπα στους λοιπούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς. Σύμφωνα με το άρθρο 84 παρ. 1 Ν 2725/1999: «Κάθε αθλητικό σωματείο, ΤΑΑ ή ΑΑΕ έχει το δικαίωμα, να επιτρέπει έναντι αμοιβής ή να απαγορεύει: α) τη ραδιοφωνική ή τηλεοπτική μετάδοση ή την αναμετάδοση, με οποιαδήποτε τεχνική μέθοδο ή μέσο, αθλητικών διοργανώσεων, στις οποίες θεωρείται, σύμφωνα με τους οικείους κανονισμούς, γηπεδούχος, β) την εγγραφή ή την αναπαραγωγή των κατά την περ. α' αθλητικών διοργανώσεων ή στιγμιοτύπων αυτών, με κάθε μέσο και για οποιονδήποτε υλικό φορέα, γ) την θέση σε κυκλοφορία του υλικού της αναπαραγωγής κατά την περ. β', με μεταβίβαση της κυριότητας, με εκμίσθωση ή με δημόσιο δανεισμό. Οι ειδικά αναγνωρισμένες αθλητικές ομοσπονδίες...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.