Λ. Κοτσίρης, Άκυρη και ατέλεστη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ναυτικής εταιρίας - Ελαττωματική απόφαση διοικητικού συμβουλίου (γνωμ.)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 1/2017, Ιανουάριος 2017

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ναυτικής εταιρείας με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου. Μη εφαρμογή του άρθρου 31 Ν 959/1979. Η διάταξη του άρθρου 11 παρ. 3 Ν 959/1979 ως προς τη σειρά προτεραιότητας των εχόντων δικαίωμα προτίμησης είναι αναγκαστικού δικαίου. Οι μέτοχοι των παλαιών μετόχων συνιστούν διαφορετικές δικαιϊκές οντότητες και δεν ταυτίζονται με τους παλαιούς μετόχους. Μερική κάλυψη της αποφασισθείσας αύξησης κεφαλαίου χωρίς πρόβλεψη για δυνατότητα μερικής κάλυψης. Εκπρόθεσμη καταβολή της αύξησης. Μονοβάπορη ναυτική εταιρία και 479 ΑΚ.Λάμπρος Ε. Κοτσίρης, Ομ. Καθηγητής, Νομικής Σχολής ΑΠΘ Μου τέθηκε υπόψη η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ναυτικής εταιρίας με την επωνυμία «Ε. NE», με την από 31.12.2003 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (πρακτικό 3) με συνημμένα πολλά στοιχεία ως προς τη σύσταση της εταιρίας, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τους ασκήσαντες δικαίωμα προτίμησης και τον τρόπο καταβολής του ποσού κάλυψης, εγγυητικές επιστολές διασφάλισης απαιτήσεων μετόχων, τα περί πωλήσεως του μοναδικού περιουσιακού στοιχείου της εταιρίας, πλοίου («Πλοίο») στην εταιρία «Κ. Λιβερίας», δικόγραφα διενέξεων και αιτήματα δικαστικής και εξώδικης φύσης των καταβαλόντων ποσά (200.000 ευρώ) για κάλυψη της αύξησης κ.κ. Α, Β και Γ προς επιστροφή τους ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Και μου υποβλήθηκαν τα ακόλουθα ερωτήματα: 1) Εάν είναι έγκυρη η ως άνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 2)...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.