Ν. Ρόκα, Προϋποθέσεις δεσμευτικότητας συμφωνίας μεταξύ μετόχων και πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου, με την οποία οι μέτοχοι παραιτούνται από το δικαίωμά τους να ζητήσουν την άσκηση της εταιρικής αγωγής (γνωμ.)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 3/2007, Μάρτιος

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

* ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κ. ΡΟΚΑ, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών Ιστορικό – Ερώτημα I. Μου τέθηκαν υπόψη τα εξής πραγματικά περιστατικά: 1. Η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ** (εφεξής: η εταιρία) ιδρύθηκε το 1961 από τον Ν.Β. Μέτοχοι της εταιρίας, σε ποσοστό 25% ο καθένας, είναι σήμερα τα τέσσερα τέκνα του θανόντος το 1973 ιδρυτή αυτής, Ι.Β., Π.Β., Πα.Β. και Δ.Β. Ο Β.Β. είχε διατελέσει αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας από το 1986 μέχρι το 1997, μέλη δε του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας ήταν κατά το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα o Θ.Β., ο οποίος όμως αποβίωσε την 22.9.1996, καθώς και οι Γ.Α. και Σ.Σ., οι οποίοι στην ουσία εκτελούσαν τις εντολές του Β.Β., καθώς και η Μ. χήρα Ν.Β. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα ο Β.Β. ασκούσε στην ουσία την όλη διοίκηση της εταιρίας και καθόριζε τις πρακτορειακές αμοιβές της. Οι αμοιβές αυτές ήταν σημαντικά υποτιμολογημένες σχετικά με πρακτορεύσεις εταιριών-πλοίων που ανήκαν στον όμιλο «Β.Β.», τις οποίες ήλεγχε απολύτως ο Β.Β., με συνέπεια η εταιρία να υποστεί κατά τις χρήσεις 1991, 1992 και 1993 μεγάλες απώλειες κερδών. Η Ι.Β. και ο Π.Β. πληροφορήθηκαν τις υποτιμολογήσεις μόλις το έτος 1999-2000. 2. Ο εκλιπών Ν.Β. όριζε στη διαθήκη του ότι τη διαχείριση της...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.