Λ. Γεωργακόπουλου, Όρια εξουσίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς ανάκληση των αδειών λειτουργίας και συστάσεως των ΑΧΕΠΕΥ - Διάκριση χρηματιστηριακών και μη χρηματιστηριακών συναλλαγών (γνωμ.)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 8-9/2007, Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Διάκριση χρηματιστηριακών και μη χρηματιστηριακών συναλλαγών (γνωμ.) ΛΕΩΝΙΔΑ Ν. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Ομότιμου Καθηγητή Εμπορικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ερωτήματα και ιστορικό Α. Εφαρμόζεται το άρθρο 4 παρ. 5 εδ. γ Ν 1806/1988 σε περίπτωση εξωχρηματιστηριακής παράβασης της ΑΧΕ; Β. Είναι το άρθρο 4 παρ. 5 εδ. γ Ν 1806/1988 σύμφωνο προς την ΕΣΔΑ, το πρωτογενές κοινοτικό δίκαιο και το Σύνταγμα; Γ. Προδικαστικό ερώτημα επιβάλλεται να υποβληθεί στο ΔΕΚ; Το διδόμενο ιστορικό είναι το εξής: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δι’ αποφάσεως του Δ.Σ. της υπ’ αρ. 1/423/18.4.2007 ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ» λόγω παραβάσεως υπ’ αυτής διαφόρων διατάξεων του Κώδικα Δεοντολογίας χρηματιστηριακών εταιριών κατά την διακίνηση κρατικού ομολόγου. Οι παραβάσεις αφορούν την συναλλαγή της εταιρίας αυτής με το ΝΠΔΔ «Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων», εποπτευόμενο από το κράτος. Κατόπιν της αποφάσεως της ΕΚ και βάσει αυτής το Ταμείο υπέβαλε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρίας και μελών του Δ.Σ. της, επικαλούμενο απάτη. Ενδιαμέσως το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακάλεσε την άδεια συστάσεως της εταιρίας και την έθεσε υπό εκκαθάριση κατά το άρθρο 4 παρ. 5 εδ. γ΄ Ν 1806/1988 και όρισε «επόπτη» εκκαθαρίσεως, ζήτησε δε από το Μονομελές Πρωτοδικείο τον κατά το άρθρον 4 α διορισμό εκκαθαριστού της εταιρίας, όπου η αίτηση...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.