Χ. Ταγαράς/Μ. Μένγκ-Παπαντώνη, Η κατ’ άρθρο 26.2 ΣΛΕΕ εσωτερική αγορά: Ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων, προσώπων, υπηρεσιών και κεφαλαίων (παρουσίαση από τον Καθηγητή Χρ. Γκόρτσο)

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 2/2013, Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση της Ελληνικής Εταιρείας Τραπεζικού Δικαίου & Δικαίου της Κεφαλαιαγοράς

Εκδίδεται από το 2007

Διατίθεται μέσω του περιοδικού ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Απόσπασμα

Χ. Ταγαράς/Μ. Μένγκ-Παπαντώνη Έκδοση 2013, σελ. 255, Αθήνα, Νομική Βιβλιοθήκη Το βιβλίο «Η κατ’ άρθρο 26.2 ΣΛΕΕ εσωτερική αγορά: Ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων, προσώπων, υπηρεσιών και κεφαλαίων» αποτελεί μια σύγχρονη και πλήρως ενημερωμένη έκδοση σχετικά με τις σημαντικότατες νομοθετικού και νομολογιακού χαρακτήρα εξελίξεις στον πυρήνα του Δικαίου της ΕΕ, την ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων, προσώπων, υπηρεσιών και κεφαλαίων. Το σύνολο των πτυχών των ζητημάτων των θεμελιωδών ελευθεριών παρουσιάζεται με σαφήνεια, περιεκτικά και ευσύνο πτα, και θεμελιώνεται σε εκτεταμένες νομολογιακές αναφορές, περιλαμβανομένων και των εντελώς πρόσφατων αποφάσεων του Δικαστηρίου, πράγμα που εξασφαλίζει στον αναγνώστη ότι διαβάζει τις πράγματι σήμερα κρατούσες ερμηνείες και απόψεις. Το περιεχόμενο του βιβλίου υποδιαιρείται σε τέσσερις μείζονες ενότητες, μία για καθεμία από τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Ειδικότερα, στην πρώτη ενότητα για την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων εξετάζονται τα ζητήματα της απαγόρευσης των δασμών και των φορολογικών επιβαρύνσεων ισοδύναμου αποτελέσματος μεταξύ των κρατών μελών, καθώς και η απαγόρευση ποσοτικών περιορισμών και των μέτρων ισοδύναμου αποτελέσματος μεταξύ των κρατών μελών. Στη δεύτερη ενότητα για την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, αναλύονται τα δικαιώματα κυκλοφορίας και διαμονής των Ευρωπαίων πολιτών εν γένει, των οποίων η εξέλιξη/εμβάθυνση ήταν θεαματική τα τελευταία δέκα χρόνια, καθώς και τα σχετικά ζητήματα που συνδέονται με την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.