Ακυρότητα αδειών εξόρυξης σε προστατευμένο βιότοπο - Cortec Mining Kenya Limited, Cortec (Pty) Limited και Stirling Capital Limited κατά Δημοκρατίας της Κένυας (ICSID Case No. ARB/15/29)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 1/2021, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2021

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ακυρότητα αδειών εξόρυξης σε προστατευμένο βιότοπο Η εδώ περιγραφόμενη απόφαση παρουσιάζει ενδιαφέρον λόγω των πραγματικών περιστατικών, όπως και των νομικών ζητημάτων επί των οποίων έκρινε. Στα σχετικά και ουσιώδη γεγονότα συγκαταλέγονται η συνεπής μη προσκόμιση δικαιολογητικών, που απαιτούνταν από την εθνική νομοθεσία της Κένυας, η αποδεδειγμένη προτίμηση που έδειξαν οι επενδυτές στην εύρεση πολιτικής λύσης και στήριξης, αντί της συμμόρφωσης με τον νόμο, όπως και η γενική ανάκληση όλων των εκδοθείσων αδειών από την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση με δήλωση στην εθνική τηλεόραση και στο twitter. Από νομικής πλευράς ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος προσέγγισης των αποφάσεων εθνικών δικαστηρίων. Τέλος θέτει με ευκρινή τρόπο τις προϋποθέσεις αρμοδιότητας υπό την Συνθήκη ICSID και υιοθετεί την έννοια της επένδυσης, όπως ορίστηκε στην υπόθεση Phoenix, δίδοντας έμφαση στην νομιμότητα της επένδυσης. Cortec Mining Kenya Limited, Cortec (Pty) Limited και Stirling Capital Limited κατά Δημοκρατίας της Κένυας (ICSID Case No. ARB/15/29) Αιτούντα πρόσωπα στην παρούσα υπόθεση, η οποία κρίθηκε βάσει της Διμερούς Σύμβασης Προστασίας και Προώθησης Επενδύσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κένυας του 1999 1 (εφεξής «ΗΒ/Κεν-ΔΣΠΕ») ήταν δύο εταιρείες ιδρυθείσες στην Αγγλία, η Cortec (Pty) Ltd (εφεξής «Cortec UK») και η Stirling Capital Limited (εφεξής «Stirling») και μία εταιρεία ιδρυθείσα στην Κένυα, η Cortec...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.