ΕγκΥπΟικ 1047581/133/Β0013/Πολ. 1073/9.5.2005 Φορολόγηση ημιυπαίθριων και βοηθητικών χώρων- Παροχή συμπληρωματικών οδηγιών

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 1/2005, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Με αφορμή νεότερα ερωτήματα που υπεβλήθησαν στην Υπηρεσία μας σχετικά με το ανωτέρω θέμα και για τη διευκόλυνση των συναλλαγών σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα: Στην περίπτωση που το αναγραφόμενο στη δήλωση ΦΜΑ τίμημα καλύπτει την αντικειμενική αξία της συνολικής επιφάνειας του μεταβιβαζόμενου ακινήτου και του ημιυπαίθριου χώρου (που έχει διαμορφωθεί σε χώρο κύριας χρήσης) και προκύπτει από το μεταβιβαστικό συμβόλαιο που θα καταρτιστεί και θα προσκομιστεί στην αρμόδια ΔΟΥ, δεν απαιτείται η αναγραφή του ημιυπαίθριου χώρου στην οικεία δήλωση ΦΜΑ ούτε θα διενεργείται αυτοψία από τη ΔΟΥ. Εξυπακούεται βέβαια ότι στις περιπτώσεις που η επιφάνεια του ημιυπαίθριου χώρου δεν προκύπτει από το μεταβιβαστικό συμβόλαιο, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος, εφαρμόζονται τα οριζόμενα στις προηγούμενες εγκυκλίους μας για το ίδιο θέμα (Πολ. 1046/2005, Πολ. 1057/2005). Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν οι προαναφερθείσες εγκύκλιοι»

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.