Συνήγορος του Πολίτη - Κύκλος Ποιότητας Ζωής, Πόρισμα 16179/31.10.2000 - Πλημμελής εκτέλεση ερευνητικού προγράμματος (σημ. Β. Βρετού)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 4/2003, Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €90.00
ΝΠ €135.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, Βοηθός Συνήγορος ΑΙΜΙΛΙΑ ΛΙΑΣΚΑ, Χειρίστρια, Ειδικός Επιστήμονας Σύντομο ιστορικό Στις 13.9.1999 συμφωνήθηκε μεταξύ του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας (ΟΡΣΑ) αφ’ ενός και της ερευνητικής ομάδας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών αφ’ ετέρου η υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Πρότυπο Κέντρο Βιολογικών Καλλιεργειών». Το πρόγραμμα αυτό, όπως αναφέρεται και στην αρχή της σχετικής σύμβασης, εντάχθηκε στο γενικότερο πλαίσιο διαμόρφωσης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Πύργου Βασιλίσσης (περιοχή Δυτικής Αθήνας) και υπήρξε συν-χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εκτέλεση του ερευνητικού προγράμματος θα διερχόταν από τρεις συγκεκριμένες φάσεις, συνολικής διάρκειας 36 μηνών (σύμφωνα με το άρθρο 3 της από 13.9.1999 προαναφερόμενης σύμβασης), με εναρκτήριο σημείο τις 11.10. 1999 και τυπική λήξη στις 10.10.2002. Όλο το Πάρκο εκτείνεται περίπου σε 930 στρέμματα, εκ των οποίων 50 περίπου στρέμματα (που βρίσκονται στο κέντρο του Πάρκου) παραχωρήθηκαν για την εκπόνηση του σχετικού ερευνητικού προγράμματος. Σκοπός του προγράμματος -σύμφωνα με το άρθρο 2 της σύμβασης- ήταν: «... Να ερευνηθεί εάν και κατά πόσο στο περιβάλλον του Πάρκου και γενικότερα της Αττικής, είναι δυνατόν να επιτευχθεί μία σταθερή ισορροπία μεταξύ γεωργικών δραστηριοτήτων και των φυσικών πόρων του περιβάλλοντος, κατά τρόπον ώστε οι γεωργικές αυτές δραστηριότητες να είναι φιλικές προς το...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.