Α. Παπακωνσταντίνου, Δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών σε αιγιαλό - χερσαία ζώνη λιμένα (εν όψει προγενέστερης αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας και των διατάξεων του Ν 4178/2013) - Η περίπτωση του Λιμένα Πόρτο Ράφτη Αττικής (γνμδ.)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 1/2014, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €90.00
ΝΠ €135.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Διδ. Συνταγματικού Δικαίου, Δικηγόρος   Τα εξεταζόμενα κτίσματα και κατασκευές που έχουν ανεγερθεί εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Πόρτο Ράφτη Ν. Αττικής είναι αυθαίρετα και υποχρεωτικά κατεδαφιστέα, έχει μάλιστα παρέλθει ο εύλογος κατά τις περιστάσεις χρόνος, εντός του οποίου η Διοίκηση όφειλε να συμμορφωθεί προς την απόφ. ΣτΕ 2274/2001, εκδίδοντας πρωτόκολλα κατεδάφισής τους, αίροντας όλες τις αυθαίρετες επεμβάσεις και επαναφέροντας τα πράγματα στην προ των επεμβάσεων κατάσταση. Τυχόν παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού, προκειμένου για τα υπ΄ όψη κτίσματα ή κατασκευές, δεν θα ήταν σύννομη. Ομοίως δεν είναι νόμιμη η υπαγωγή των εν λόγω αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών στις διατάξεις του Ν 4178/2013. Ι. Με την υπ΄ αριθ. 2274/2011 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έγινε δεκτή αίτηση ακυρώσεως που άσκησαν κάτοικοι της περιοχής Πόρτο Ράφτη του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής και ακυρώθηκε η παράλειψη της Διοικήσεως να λάβει τα προσήκοντα μέτρα για την προστασία του αιγιαλού, της παραλίας και της χερσαίας ζώνης λιμένος Πόρτο Ράφτη, καθώς και να εκδώσει πρωτόκολλα κατεδαφίσεως για αυθαίρετες κατασκευές, που βρίσκονται εντός αιγιαλού, παραλίας και χερσαίας ζώνης του ως άνω λιμένος «Αγίου Νικολάου» Πόρτο Ράφτη. Κατόπιν τούτου, η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής απέστειλε σειρά εγγράφων με ημερομηνία 25.11.2011 και αποδέκτες αφ΄ ενός...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.