Θ. Ξηρός, Και πάλι για τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) - Η υποχρεωτική αναγραφή του από τους συνταγογραφούντες ιατρούς στην απόφαση ΣτΕ 517/2018 (Τμ. Δ΄)

ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 8-9/2019, Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2019

Συνταγματικό - Διοικητικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Θανάσης Γ. Ξηρός,  ΔΝ-Δικηγόρος Διδάσκων Ε.Α.Π. Περίληψη: Ο ΑΜΚΑ, ως στοιχείο προσδιορισμού του κατόχου του, συνιστά απλό προσωπικό δεδομένο. Η αναγραφή του από τον ιατρό που συνταγογραφεί τη χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένο ή συνταξιούχο, όπως και από τον φαρμακοποιό που εκτελεί τη συνταγή, συνιστά, ακόμη και χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους, επιτρεπτή επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Επειδή η επιβολή της σχετικής υποχρέωσης συνέχεται ευθέως με τη βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων και του εθνικού συστήματος υγείας, κρίθηκε, στην απόφαση 517/2018 του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, συμβατή προς την ισχύουσα, εθνική και ευρωπαϊκή νομική τάξη. Περιεχόμενα Ι. Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΙ. Η αφορμή ΙΙΙ. Η απόφαση 56/2010 IV. Η διαφορά V. Το παραδεκτό VΙ. Η νομοθετική εξουσιοδότηση VΙΙ. Η αιτιολογία της προσβαλλόμενης VΙΙΙ. Οι λοιποί λόγοι ακυρώσεως ΙΧ. Αντί επιλόγου   Ι. Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης Με το άρθρο 153 του Ν 3655/2008 (Α΄ 58) ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου, Συνταξιούχου και Εργοδότη [άρθρο 64 του Ν 2084/1992 (Α΄ 165)] μετονομάστηκε σε Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (στο εξής: ΑΜΚΑ) και από την 1η Ιουνίου 2009 αποτελεί το μοναδικό αριθμό εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης κάθε πολίτη. Η απόδοσή του, μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και των...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.