Μ.-Χ. Βλάχου - Βλαχοπούλου, ΣΙΝΕ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΑΕΕ κατά Ελλάδας - Η αναποτελεσματικότητα του μηχανισμού εναρμόνισης της εθνικής νομολογίας ως αιτία καταδίκης της χώρας από το ΕΔΔΑ για παραβίαση του δικαιώματος δίκαιης δίκης (άρ. 6 παρ. 1 ΕΣΔΑ)

ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 11/2020, Νοέμβριος 2020

Συνταγματικό - Διοικητικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Μαγδαληνή - Χριστίνα Βλάχου - Βλαχοπούλου,  Δικηγόρος, ΜΔΕ στο Δημόσιο Δίκαιο Περίληψη: Η μελέτη προσεγγίζει δύο ζητήματα, δηλαδή αυτό της σύγκρουσης και προσπάθειας εναρμόνισης των αρχών της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και το ζήτημα των νομολογιακών αποκλίσεων μεταξύ των Τμημάτων του ΣτΕ και της συνακόλουθης αναποτελεσματικότητας του μηχανισμού εναρμόνισης της εθνικής νομολογίας, το οποίο αποτέλεσε τη βάση για την καταδίκη της χώρας μας από το ΕΔΔΑ για παραβίαση του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη. Περιεχόμενα Εισαγωγή Ι. Η πορεία της υπόθεσης από το ΣτΕ έως το ΕΔΔΑ ΙΙ. Η στάση της εθνικής νομολογίας: Το bras de fer μεταξύ της επικαλούμενης από το Δ΄ Τμήμα αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και της επικαλούμενης από το Ε΄ Τμήμα και την Ολομέλεια αρχής της προστασίας του περιβάλλοντος ΙΙΙ. Η στάση του ΕΔΔΑ: Οι νομολογιακές αποκλίσεις υπό το πρίσμα του δικαιώματος δίκαιης δίκης και ο προεξάρχων ρόλος της ασφάλειας δικαίου IV. Αξιολόγηση της εθνικής νομολογίας και της στάσης του ΕΔΔΑ Αντί επιλόγου: Προτεινόμενες λύσεις για την αντιμετώπιση των χρονιζουσών νομολογιακών ασυνεπειών   Εισαγωγή Η σχολιαζόμενη απόφαση έρχεται να προστεθεί στη σειρά καταδικών της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) για παραβίαση του άρθρου 6 παρ. 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.