Εμμανουήλ Λασκαρίδης Ερμηνεία Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Παρουσίαση: Γιώργος Κατρούγκαλος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου ΔΠΘ)

ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 5/2013, Μάιος

Συνταγματικό - Διοικητικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Εμμανουήλ Λασκαρίδης Παρουσίαση: Γιώργος Κατρούγκαλος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου ΔΠΘ Το εδώ σχολιαζόμενο έργο δεν καλύπτει απλώς ένα μεγάλο κενό στον τομέα του Ιατρικού Δικαίου, αλλά αποτελεί σημαντική συμβολή στη νομική και διεπιστημονική εξέταση των ζητημάτων που πραγματεύεται. Εικοσιένας έγκυροι συγγραφείς, οι περισσότεροι εγκρατείς νομικοί, αλλά και οικονομολόγοι και ψυχίατροι διερευνούν κρίσιμα δικαιικά και ηθικά θέματα. Πολλά από τα ζέοντα ζητήματα της νομικής και πολιτικής επικαιρότητας περιλαμβάνονται στην ανάλυση του βιβλίου. Για παράδειγμα, ένα από τα μείζονα διακυβεύματα των ημερών, τα όρια που (πρέπει να) θέτουν τα θεμελιώδη δικαιώματα στις αγοραίες σχέσεις, παρουσιάζεται με ενάργεια στο πλαίσιο της απαγόρευσης πώλησης αίματος. Τα μεγάλα φαουστιανά διλήμματα που θέτει στην επιστήμη και την ηθική η ανάπτυξη της βιογενετικής αποτελούν ένα άλλο παρόμοιο παράδειγμα. Ο πλούτος της έκδοσης δεν μπορεί να περιγραφεί στον, αντικειμενικά περιορισμένο χώρο της σύντομης παρουσίασης αυτής. Ο Ε. Λασκαρίδης, στον οποίο χρωστάμε την επιμέλεια της έκδοσης, έχει και την ευθύνη του εύστοχου και αναλυτικού σχολιασμού των περισσότερων άρθρων του Κώδικα, ξεκινώντας μάλιστα από την ανάλυση και οροθέτηση θεμελιωδών εννοιών του, όπως αυτοί της «ιατρικής πράξης», του «ασθενούς», του «οικείοι», των «βαθμίδων ιατρικές περίθαλψης και φροντίδας». Παρουσιάζει, ειδικότερα, τα άρθρα 1, 5 (Ιατρικά πιστοποιητικά και ιατρικές γνωματεύσεις), 13 (Ιατρικό απόρρητο), 14...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.