Ε. Πρεβεδούρου, H υποχρέωση συμμόρφωσης σε απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαπιστώνει τη σύναψη δημόσιας σύμβασης κατά παράβαση των διατάξεων του ενωσιακού δικαίου (γνωμ.)

ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 12/2014, Δεκέμβριος

Συνταγματικό - Διοικητικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ευγενία Β. Πρεβεδούρου, Αναπλ. Καθηγήτρια Νομικής Σχολής, ΑΠΘ Περίληψη: Συμμόρφωση με απόφαση του ΔΕΕ που διαπιστώνει τη σύναψη δημόσιας σύμβασης κατά παράβαση των διατάξεων του ενωσιακού δικαίου. Εξουσία του εθνικού δικαστή της αποζημίωσης κατά την εκδίκαση αγωγής του αναδόχου με αίτημα την καταβολή ποσού εκκαθαρισμένου από τη διοίκηση δυνάμει εγκριτικών των υπ’ αυτού υποβληθέντων λογαριασμών πράξεων και έχοντος ως αιτία τη σύμβαση. 1. Ο Δήμος Βασιλικών συνήψε την από 30.12.2003 σύμβαση με εταιρεία μελετών (στο εξής: ο ανάδοχος), η οποία ανέλαβε την εκπόνηση: ι) μελέτης ΓΠΣ περιοχών του καποδιστριακού Δήμου Βασιλικών και ιι) μελετών κτηματογράφησης - πολεοδόμησης, πράξης εφαρμογής σε περιοχές του Δήμου Βασιλικών. Σύμφωνα με το άρθρο 11 της σύμβασης αυτής, η προεκτιμώμενη αμοιβή ανέρχεται στο ποσό των 1.720.420 ευρώ και επί πλέον ΦΠΑ 309.675,60 ευρώ, ενώ η συμβατική τιμή, κατά το άρθρο 8 της αυτής σύμβασης, επρόκειτο να προσδιορισθεί με βάση το όριο, κατόπιν έγκρισης τούτου από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βασιλικών, της περιοχής μελέτης που θα καθορισθεί από τις περιοχές, οι οποίες θα προταθούν από την Α΄ φάση της υπό εκπόνηση μελέτης ΓΠΣ. Στις 24.12.2004 υποβλήθηκε στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης από τον ανάδοχο η μελέτη της Α΄ φάσης του ΓΠΣ του Δήμου...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.