Γ. Δρόσος, Διεξαγωγή διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού αδειοδότησης παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης (γνωμ.)

ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2016, Ιανουάριος

Συνταγματικό - Διοικητικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Γιάννης Ζ. Δρόσος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΔικηγόροςΓιάννης Ζ. Δρόσος,  Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος Περίληψη: Με δεδομένο ότι το γράμμα του Συντάγματος δεν το αποκλείει, καθώς και την αδυναμία συγκρότησης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, αλλά και της και εκ του Μνημονίου υποχρέωσης της Χώρας να διεξαγάγει διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, η ανάθεση στον καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργό, της αρμοδιότητας για την διεξαγωγή του διαγωνισμού αυτού στο πλαίσιο της ισχύουσας ελληνικής και ενωσιακής νομοθεσίας δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη. Η ανάθεση αυτή μπορεί να γίνει μόνο από τη Βουλή, ως το μόνο όργανο, το οποίο είναι συνταγματικώς επιτρεπτό να αποφασίσει σχετικά με το ποιό κρατικό όργανο θα διεξάγει τις παραπάνω συνταγματικώς αναγκαίες και από άποψη δημόσιου συμφέροντος επιβαλλόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες, επειδή αυτή έχει την γενική αρμοδιότητα να θεσπίζει κανόνες δικαίου. Ι. Από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά τέθηκαν υπόψη μου με το υπ’ αρ. 347 από 9.2.2016 έγγραφό του (α) το εξής ιστορικό: Με την παρ. Γ 2.1 Ν 4336/2015, Α΄ 94 14.8.2015 «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας [κ.λπ.]» αναλήφθηκε από την...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.