Σ. Μαυρίδης, Η σχέση δικαιώματος προηγούμενης ακρόασης και ενδικοφανούς προσφυγής υπό το καθεστώς του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (άρθρα 28 και 63 του Ν 4174/2013)

ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 10/2018, Οκτώβριος 2018

Συνταγματικό - Διοικητικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περίληψη: Το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης του διοικουμένου αφενός και η δυνατότητα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής αφετέρου, αποτελούν ένα δίπολο νομικών εγγυήσεων και άμυνας του διοικουμένου γενικότερα και του φορολογουμένου ειδικότερα, το οποίο άλλοτε εμφανίζει μία σχέση παραπληρωματικότητας και άλλοτε μία σχέση αλληλοεπικάλυψης. Πρόκειται για ένα ζήτημα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το οποίο αποτελεί αντικείμενο της παρούσας μελέτης.Στυλιανός Δ. Μαυρίδης,   Ειδικός Επιστήμονας Νομικής ΔΠΘ, κάτοχος μεταδιδακτορικού Δημοσιονομικού Δικαίου, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Αντιπρόεδρος ΔΣΘ Περίληψη: Το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης του διοικουμένου αφενός και η δυνατότητα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής αφετέρου, αποτελούν ένα δίπολο νομικών εγγυήσεων και άμυνας του διοικουμένου γενικότερα και του φορολογουμένου ειδικότερα, το οποίο άλλοτε εμφανίζει μία σχέση παραπληρωματικότητας και άλλοτε μία σχέση αλληλοεπικάλυψης. Πρόκειται για ένα ζήτημα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το οποίο αποτελεί αντικείμενο της παρούσας μελέτης. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης του διοικουμένου αφενός και η δυνατότητα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής αφετέρου, αποτελούν ένα δίπολο νομικών εγγυήσεων και άμυνας του διοικουμένου γενικότερα και του φορολογουμένου ειδικότερα, το οποίο άλλοτε εμφανίζει μία σχέση παραπληρωματικότητας και άλλοτε μία σχέση αλληλοεπικάλυψης. Στο πεδίο του φορολογικού δικαίου, βέβαια, δεν έχει ανακύψει έντονα η συγκριτική επισκόπηση της ως άνω σχέσης λόγω έλλειψης, μέχρι...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.