ΣυμβΠλημΘεσ 890/2016 [Παράνομη διεξαγωγή τυχερού παιγνίου χωρίς την άδεια της Αρχής - Παράλειψη γνωστοποίησης στην αρμόδια Αρχή της λειτουργίας αρχείου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα - Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος]

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 5, Μάϊος 2019

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι να δικασθούν για παράνομη διεξαγωγή τυχερού παιγνίου χωρίς την άδεια της Αρχής, απλή συνέργεια στην ανωτέρω πράξη, παράλειψη γνωστοποίησης στην αρμόδια Αρχή της λειτουργίας αρχείου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς την άδεια της Αρχής και παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή. Συγκεκριμένα, ο πρώτος κατηγορούμενος, ως ιδιοκτήτης καταστήματος αμιγούς επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου και ο ένατος κατηγορούμενος, ως ιδιοκτήτης του παρακείμενου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (τα οποία δύο καταστήματα λειτουργούσαν ως ένα ενιαίο κατάστημα καθώς επικοινωνούσαν από την πίσω πλευρά τους μέσω ενός κοινού προαύλιου χώρου), διεξήγαγαν από κοινού σε δημόσιο χώρο τυχερά παίγνια, ήτοι παίγνια των οποίων το αποτέλεσμα εξαρτάται τουλάχιστον εν μέρει από την τύχη και αποδίδουν στον παίκτη οικονομικό όφελος χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη προς τούτο άδεια. Το γεγονός ότι τα παίγνια απέδιδαν στους συγκεκριμένους παίκτες οικονομικό όφελος υπό την έννοια ότι οι τελευταίοι αναλάμβαναν τον κίνδυνο επένδυσης στο αποτέλεσμα των παιγνίων διαφόρων χρηματικών ποσών, προκύπτει τόσο από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων όσο και από την απολογία συλληφθέντος παίκτη. Επίσης οι ίδιοι ως άνω κατηγορούμενοι έθεσαν σε λειτουργία εξωτερικά του καταστήματος δύο κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης με τις οποίες γινόταν καταγραφή των διερχόμενων πολιτών από το πεζοδρόμιο. Τα δεδομένα της καταγραφής αποθηκεύονταν σε ειδική καταγραφική μονάδα και η εικόνα εμφανιζόταν στην οθόνη αυτής. Η καταγραφή των εν λόγω δεδομένων σε αρχείο γινόταν χωρίς την απαιτούμενη γνωστοποίηση στην αρμόδια ΑΠΔΠΧ. Επίσης, οι δεύτερος και τρίτος των κατηγορουμένων παρείχαν από κοινού απλή συνδρομή στους πρώτο και ένατο των κατηγορουμένων κατά την τέλεση της ανωτέρω άδικης πράξης, καθώς βρίσκονταν έξω από το προαναφερθέν κατάστημα και κατόπτευαν ως τσιλιαδόροι τον χώρο και, ιδιαίτερα, τα άτομα που πλησίαζαν στο κατάστημα με σκοπό να ειδοποιήσουν για επικείμενη έλευση αστυνομικών. Περαιτέρω, οι λοιποί κατηγορούμενοι παρείχαν από κοινού απλή συνδρομή στους ως άνω κατηγορούμενους, καθώς διευκόλυναν τους πελάτες - παίκτες στη συμμετοχή στο παράνομο τυχερό παίγνιο, κατατοπίζοντάς τους στη χρήση του μηχανήματος, εισπράττοντας το χρηματικό αντάλλαγμα από τους παίκτες για τη συμμετοχή τους, ή εξαργυρώνοντας τις μονάδες πονταρίσματος και χορηγώντας το χρηματικό αντάλλαγμα στους παίκτες, εφόσον κέρδιζαν, επόπτευαν δε όλο τον χώρο του καταστήματος και τη λειτουργία των μηχανημάτων.

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.