ΤρΕφΚακΑθ 992/2018 [Ιδιαίτερα διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ - Υποτροπή - Εξαρτημένοι δράστες - Αντίσταση]

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 6, Ιούνιος 2019

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Κηρύσσονται ένοχοι άπαντες οι κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τις μορφές της προμήθειας και κατοχής αυτών, χωρίς τις επιβαρυντικές περιστάσεις του άρθρου 23 παρ. 2α΄ Ν 4139/2013. Επιπλέον, ο τρίτος κατηγορούμενος είναι υπότροπος, καθώς έχει ήδη καταδικασθεί αμετάκλητα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος μέσα στην προηγούμενη δεκαετία, χωρίς να έχει κριθεί εξαρτημένος. Εν προκειμένω, δεν αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ. Ειδικότερα, δεν αποδείχθηκε ότι οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι πώλησαν στους λοιπούς την κατασχεθείσα ποσότητα των 9.050 γρ. κάνναβης, που τους είχαν παραδώσει, ούτε ότι είχαν την πρόθεση να πωλήσουν οι ίδιοι την υπόλοιπη ποσότητα, καθ’ όσον ολόκληρη η ποσότητα αυτή τους παραδόθηκε κατ’ εντολή του βασικού διακινητή, από τον οποίο την είχε παραλάβει ο τρίτος κατηγορούμενος προς φύλαξη στην οικία του, και κατ’ εντολή του οποίου ενεργούνταν οι παραδόσεις. Στο συμπέρασμα αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι στη γενομένη σωματική έρευνα επί των τριών πρώτων κατηγορουμένων ανευρέθησαν μικρά χρηματικά ποσά, που ουδεμία σχέση είχαν με τίμημα πώλησης τέτοιας ποσότητας (9 κιλών) ναρκωτικών ουσιών. Ακόμη όμως, και αν ήθελε γίνει δεκτό ότι οι κατηγορούμενοι διακινούσαν ναρκωτικά και με τη μορφή της πώλησης, από την προσδοκώμενη είσπραξη για το σύνολο της ποσότητας —έστω και αν αυτή ανερχόταν σε 102.000 ευρώ, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός— θα έπρεπε να αφαιρεθεί η τιμή κτήσης της, ανερχόμενη τουλάχιστον στο ήμισυ του ανωτέρω ποσού, ούτως ώστε και πάλι να μην προσεγγίζεται το ποσό των 75.000 ευρώ.

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.