ΑΠ 1333/2018 [Αιτιολογία αθωωτικής απόφασης - Αξιολόγηση ευρημάτων αναλύσεων DNA - Ιδιωτική πραγματογνωμοσύνη - Τρομοκρατικές οργανώσεις] (βλ. μελέτη Κ. Κώτσογλου, σελ. 665)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 6, Ιούνιος 2019

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει ότι το δικαστήριο της ουσίας αιτιολόγησε με πλήρη και εμπεριστατωμένο τρόπο και διεξοδική αναφορά στις σχετικές αποδείξεις ότι ο κατηγορούμενος δεν αποδείχθηκε ότι είναι ο δράστης των αποδιδόμενων σε αυτόν εγκλημάτων (συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, ληστεία, ανθρωποκτονία κ.λπ.). Η αιτίαση δε του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι το δικαστήριο της ουσίας έλαβε επιλεκτικώς υπόψη του αποδεικτικά μέσα και παρέλειψε να εκτιμήσει στο σύνολό τους ιδιαίτερα σοβαρές και κρίσιμες μαρτυρικές καταθέσεις κρίθηκε αβάσιμη. Ομοίως η αιτίαση ότι το Δικαστήριο παρέλειψε να εκτιμήσει ότι ο συγκεκριμένος τύπος STR εμφανίζεται με τη συχνότητα 1: 3.585.801.987.329.591.400.000.000 (3,5 τετράκις δισεκατομμύρια), γεγονός που δηλώνει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το βιολογικό υλικό που απομονώθηκε από το καπέλο, προέρχεται από τον κατηγορούμενο, κρίθηκε αβάσιμη, καθώς αμφισβητείται ότι η εξέταση του δείγματος σάρωσης από το εσωτερικό του πειστηρίου, ήτοι του καπέλου που έπεσε από τον δράστη κατά τη διάρκεια της ανθρωποκτονίας, και του ληφθέντος από τον κατηγορούμενο βιολογικού (παρειακού) υλικού, δεν έγινε με τον ενδεδειγμένο επιστημονικά τρόπο.ΑΠ 1333/2018 Ε΄ Τμ.* Πρόεδρος: Μ. Χυτήρογλου, Αντιπρόεδρος Μέλη: Γ. Παπαηλιάδης, Ν. Φράγκου, Β. Ηλιοπούλου (Εισηγήτρια), Β. Μπαζάκη-Δρακούλη Εισαγγελέας: Χ. Βουρλιώτης, Αντεισαγγελέας Δικηγόροι: Κ. Παπαδάκης, Α. Παπαρούσσου, Ε. Μάλλιος Διατάξεις: άρθρα 200Α, 505 [παρ. 2 εδ....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.