Λ. Μαργαρίτης, Κατηγορούμενοι έχοντες ψυχική ή διανοητική διαταραχή. Ποινικό (δικονομικό) κανονιστικό πλαίσιο (ΜΕΡΟΣ Ε΄)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 8-9/2020, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2020

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

  Λάμπρου Χ. Μαργαρίτη, Καθηγητή Νομικής Σχολής ΑΠΘ • Η καταδικαστική απόφαση του ΕΔΔΑ παρέμενε , ωστόσο , γράμμα κενό 1 , ενόψει του ότι και τα ακυρωτικά της αποτελέσματα απουσίαζαν και προστακτική εξουσία ( για λήψη εξω - χρηματικών μέτρων αποκαταστατικών της παραβιάσεως από την εθνική έννομη τάξη ) το Δικαστήριο δεν είχε . Πραγματικά : Το άρθρο 41 της ΕΣΔΑ 2 αφήνει να εννοηθεί ότι καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν εισδύει 3 στην εθνική έννομη τάξη και δεν οδηγεί σε αυτόθροη κατάργηση της εθνικής πράξης ή ακύρωσης της εθνικής αποφάσεως από την οποία πηγάζει η διαπιστωθείσα παραβίαση του συμβατικού κατοχυρωμένου δικαιώματος . Σύμφωνα με πάγια νομολογία του ΕΔΔΑ , η απόφασή του « αφήνει στο συμβαλλόμενο Κράτος την επιλογή των μέσων που θα χρησιμοποιηθούν στην εθνική έννομη τάξη , προκειμένου το τελευταίο να εκπληρώσει την απορρέουσα από το άρθρο 53 της ΕΣΔΑ υποχρέωσή του » και « αυτό το περιθώριο εκτίμησης ως προς τους τρόπους εκτέλεσης ( της απόφασης του ΕΔΔΑ ) μεταφράζει την ελευθερία επιλογών η οποία συνοδεύει τη θεμελιώδη υποχρέωση που επιβάλλει η ΕΣΔΑ στα συμβαλλόμενα Κράτη : να διασφαλίσουν ( δηλαδή ) το σεβασμό των συμβατικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και ελευθεριών ( άρθρο 1 ΕΣΔΑ...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.