ΣυμβΠλημΧαν 136/2018 [Διακεκριμένη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη - Έννοια βασανιστηρίων - Διεθνές Ποινικό Δίκαιο - Διττό αξιόποινο - Δικαίωμα επικοινωνίας γονέων με τέκνα] (βλ. μελέτη Γ. Μπουρμά, σελ. 828)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 8-9/2020, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2020

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣυμβΠλημΧαν 136/2018 * Πρόεδρος: Κ. Χατζηϊωαννίδης Μέλη: Σ. Ασημακοπούλου, Χ.-Ι. Σαλαμάνη (Εισηγήτρια) Εισαγγελέας: Ε. Σωτηροπούλου, Αντεισαγγελέας Διατάξεις: άρθρα 6 [παρ. 1, 4] Ν 3500/2006 , 6 [παρ. 1] , 137Α ΠΚ , 309 [παρ. 1 περ. ε΄] ΚΠΔ Διακεκριμένη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, Έννοια βασανιστηρίων, Διεθνές Ποινικό Δίκαιο, Διττό αξιόποινο, Δικαίωμα επικοινωνίας γονέων με τέκνα Δεν γίνεται κατηγορία σε βάρος της κατηγορουμένης για την πράξη της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης με μεθοδευμένη πρόκληση ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη με την παρατεταμένη απομόνωση του θύματος. Συγκεκριμένα, μόνη η επιμονή της τελευταίας για επιβολή των όρων της κατά την άσκηση του δικαιώματος επικοινωνίας του εγκαλούντος με το κοινό ανήλικο τέκνο τους καθώς, επίσης, και η παραμέληση της υποχρέωσής της, ως γονέα που της έχει ανατεθεί αποκλειστικά η επιμέλεια του κοινού τους τέκνου, να ενθαρρύνει την επικοινωνία αυτού με τον εγκαλούντα πατέρα με τον οποίο δεν διαμένει το τέκνο, ιδίως μετά τη μόνιμη εγκατάστασή της εκτός Ελλάδας, οπότε και εκ των πράγματων η οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ τους κατέστη ιδιαιτέρως δυσχερής, και να βελτιώσει την αρνητική εικόνα του γιου της για τον εγκαλούντα πατέρα του, δεν δύναται να υπαχθεί στην αντικειμενική υπόσταση του οικείου αδικήματος, διότι, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του εγκαλούντος,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.