«Η Ποινική Δικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Τάσεις και Προκλήσεις» της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων (παρουσίαση Μ. Σκούμπου)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 10/2020, Οκτώβριος 2020

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Παρουσίαση: Μαρίνα Θ. Σκούμπου , Υπ. Δ.Ν. Ποινικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ   Στις 15 και 16 Μαρτίου 2019 έλαβε χώρα στο Μουσείο Μπενάκη το 8ο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων με θέμα: «Η Ποινική Δικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Τάσεις και Προκλήσεις». Στόχος του επιστημονικού διαλόγου, στον οποίο συμμετείχαν επιφανείς εκπρόσωποι της εγχώριας και διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, ήταν η ενημέρωση περί των εξελίξεων που συντελούνται στο πλαίσιο του ποινικού δικονομικού δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ένα πεδίο που, όπως εύστοχα επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων Καθηγητής Ηλίας Αναγνωστόπουλος κατά την κήρυξη της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου, δεν αποτελεί πλέον «όραμα» αλλά «εξελισσόμενη πραγματικότητα» που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν οι εφαρμοστές του ποινικού δικαίου σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Όψεις αυτής της «εξελισσόμενης πραγματικότητας» αποτυπώνουν οι εισηγήσεις των ομιλητών, οι οποίες εμπεριέχονται σε εμπλουτισμένη μορφή στον υπό παρουσίαση τόμο που δημοσιεύτηκε και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο «Νομική Βιβλιοθήκη». Τα θεμελιώδη ζητήματα, οι Οδηγίες της ΕΕ για τα δικαιώματα υπόπτων και κατηγορουμένων στην ποινική διαδικασία, το ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεως, η αρχή «ne bis in idem» και η δικαστική συνεργασία στην ΕΕ είναι οι πέντε θεματικές ενότητες του έργου επί των οποίων οικοδομήθηκε ο επιστημονικός διάλογος στη διάρκεια του...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.