Α. Χαραλαμπάκης / Π. Βρυνιώτης, Απαγόρευση αποδεικτικής αξιοποίησης παρανόμως κτηθέντων αποδεικτικών μέσων (ηχογραφημένων συνομιλιών) σε βάρος του κατηγορουμένου ή του υπόπτου (Ιδιωτική Γνωμοδότηση)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 8-9/2021, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2021

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Αριστοτέλη Ι. Χαραλαμπάκη, Καθηγητή Νομικής Σχολής ΔΠΘ Πανταζή Χ. Βρυνιώτη, ΔΝ, Δικηγόρου Ι. Πραγματικά περιστατικά 1. Στο πλαίσιο αστικής διαδικασίας τα τέκνα του Α, οι Β και Γ, υπέβαλαν αίτηση προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για τη θέση του πατέρα τους σε δικαστική συμπαράσταση. 2. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του, διέταξε τη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Α αδυνατεί ή μη να φροντίζει εν όλω από μόνος του τις υποθέσεις του. 3. Στη συνέχεια -αφού τέθηκε υπόψη του Δικαστηρίου, η διενεργηθείσα πραγματογνωμοσύνη, η οποία κατέληξε στο ότι ο Α είναι απολύτως ικανός για όλες τις δικαιοπραξίες- το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε την απόφασή του, απορρίπτοντας την αίτηση των τέκνων του Α, ήτοι του Β και Γ. 4. Κατά της απόφασης αυτής, οι Β και Γ άσκησαν έφεση. Με απόφαση του Εφετείου Αθηνών, διατάχθηκε συμπληρωματικά η διενέργεια νέας ιατρικής πραγματογνωμοσύνης από τους νέους διορισθέντες δικαστικούς πραγματογνώμονες, τους ιατρούς Δ και Ε. 5. Ο Δ σε εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, κατέθεσε τη νέα έκθεση πραγματογνωμοσύνης, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Α δεν έχει ανάγκη δικαστικής συμπαράστασης. Παράλληλα, ο Ε κατέθεσε και εκείνος τη δική του έκθεση, η οποία κατέληξε σε διαμετρικά αντίθετα συμπεράσματα, ήτοι...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.