ΣυμβΑΠ 338/2011 [Ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση] (παρατ. Π.-Π. Παναγόπουλος)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 2/2013, Φεβρουάριος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ορθή και αιτιολογημένη παραπομπή της αναιρεσείουσας για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, που τέλεσε ο συγκατηγορούμενός της μαζί με άγνωστους συναυτουργούς. Συγκεκριμένα, αναφέρονται στο προσβαλλόμενο βούλευμα ο τρόπος και τα μέσα με τα οποία αυτή προκάλεσε την απόφαση στους φυσικούς αυτουργούς να εκτελέσουν το έγκλημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή από πρόθεση, το οποίο αυτοί διέπραξαν, με τις παραδοχές, ότι αυτό έγινε με συνεχείς προτροπές, παρακλήσεις, πειθώ, φορτικότητα και με την εκμετάλλευση της συναισθηματικής σχέσεως που διατηρούσε με τον φυσικό αυτουργό. Περαιτέρω, αιτιολογείται ιδιαίτερα ο δόλος της, με τις παραδοχές ότι «προκάλεσε και οργάνωσε με τον τρόπο που εξελίχθηκε την επίθεση ... γνωρίζοντας το σημείο στο οποίο σύχναζαν οι παθόντες και οδήγησε σ' αυτό τους αυτουργούς του εγκλήματος, στους οποίους υπέδειξε τα άτομα που την είχαν ενοχλήσει ... ήταν μαζί τους στο αυτοκίνητο κατά τη μετάβασή τους στο χώρο των γεγονότων, παρέμεινε στο αυτοκίνητο και παρακολουθούσε από το πίσω κάθισμα αυτού ψύχραιμη και τελείως ατάραχη τη θεαματική επίθεση των αυτουργών της απόπειρας χωρίς να αντιδράσει και να ενδιαφερθεί έστω για την τύχη των παθόντων, ακόμη και όταν ο εξ αυτών U.V. αιμόφυρτος έχασε τις αισθήσεις και έπεσε στο έδαφος», από τις οποίες παραδοχές προκύπτει ότι αποφάσισε και εκτέλεσε την πράξη για την οποία παραπέμφθηκε στο ακροατήριο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.