ΣυμβΠλημΑθ 4997/2012 [Απόπειρα αθέμιτης παγίδευσης δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας από υπαίτιο ενεργούντα ιδιωτικές έρευνες και δρώντα κατ’ επάγγελμα]

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 6/2013, Ιούνιος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Παραπέμπεται ο κατηγορούμενος να δικασθεί για απόπειρα αθέμιτης παγίδευσης δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας από υπαίτιο ενεργούντα ιδιωτικές έρευνες και δρώντα κατ’ επάγγελμα, απόπειρα παράνομης απόκτησης πρόσβασης σε δίκτυο παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας κατά τρόπο που έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών και ψευδή αναφορά στην Αρχή. Συγκεκριμένα, αυτός κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να έχει παραβιάσει ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ και να έχει ήδη προβεί σε μερική σύνδεση καλωδίων σε αυτό, προκειμένου να καταφέρει την υποκλοπή συνδιαλέξεων ορισμένων τηλεφωνικών γραμμών προς καταγραφή του περιεχομένου τους στον κατασχεθέντα ηλεκτρονικό εξοπλισμό που κατείχε. Η εν λόγω όμως εγκληματική του επιδίωξη έμεινε ημιτελής λόγω της συμπτωματικής παρουσίας στο σημείο δράσης του αστυνομικών εν υπηρεσία που αντιλήφθηκαν τις ενέργειές του. Πράττοντας όμως έτσι ο κατηγορούμενος έπληξε και την ασφάλεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας εν γένει, καθώς με την τοποθέτηση του ως άνω πρόσφορου για την υποκλοπή συνδιαλέξεων υλικού έθεσε συγχρόνως σε κίνδυνο και την εμπιστευτικότητα των μεταφερομένων δι’ αυτής στοιχείων και δεδομένων των νόμιμων χρηστών του. Πλην όμως, επειδή ο κατηγορούμενος δεν πρόλαβε λόγω της έγκαιρης επέμβασης των αστυνομικών να υλοποιήσει τη σκοπηθείσα διασάλευση της ασφαλούς διεξαγωγής της τηλεφωνίας δεν τέλεσε στη συγκεκριμένη περίπτωση ολοκληρωμένο το εν λόγω αδίκημα αλλά μόνον απόπειρα αυτού. Περαιτέρω, αυτός ανέφερε ψευδές επάγγελμα στους αστυνομικούς προκειμένου να αποφύγει τις βαρύτατες συνέπειες που θα είχε η ομολογία της πραγματικής απασχόλησής του ως ιδιωτικού αστυνομικού που εμπλέκεται σε παρακολουθήσεις τηλεφώνων (ανάκληση άδειας λειτουργίας του γραφείου του).

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.