ΣυμβΠλημΑθ 5472/2013* [Απόλυση κρατουμένου με τον όρο παρακολούθησης προγράμματος απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες - Τοξικομανείς - Πειθαρχικά παραπτώματα κρατουμένων] (παρατ. Μ. Καρπόνη/Π. Τοπαλνάκος)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 6/2014, Ιούνιος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Διατάσσεται η απόλυση του κρατουμένου υπό τον όρο της παρακολούθησης αναγνωρισμένου θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης, για την οποία θα γίνεται ενημέρωση των αρμοδίων δικαστικών αρχών την πρώτη ημέρα κάθε δεύτερου μήνα από τους υπευθύνους του προγράμματος. Εν προκειμένω, ο αιτών κατά τη διάρκεια της κράτησής του τιμωρήθηκε πειθαρχικώς για άσκηση σωματικής βίας κατά συγκρατουμένου του, η οποία έληξε και διαγράφεται σύμφωνα με το άρθρο 78 Ν 4139/2013, πλην όμως, έκτοτε, επέδειξε καλή διαγωγή, ικανοποιητική εργατικότητα και προσαρμογή στους κανόνες της φυλακής. Επιπλέον, λίγες ημέρες προ του χρόνου τέλεσης της πρώτης εκ των μερικοτέρων πράξεων που του αποδίδονται κατέθεσε αίτηση στον ΟΚΑΝΑ για να συμμετάσχει σε εκπονούμενο συμβουλευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης, ενώ συμμετείχε στο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ που λειτουργεί εντός του ΕΚΚΝ Αυλώνα κατά τη διάρκεια της κράτησής του σε αυτό, γεγονός που καθιστά βεβαία την έξη του από τις ναρκωτικές ουσίες και την αδυναμία του να την αποβάλει με τις δικές του δυνάμεις κατά το χρόνο τέλεσης των αποδιδομένων σε αυτόν πράξεων. Περαιτέρω, από το είδος και τον τρόπο δράσης του είναι προφανές ότι ο κρατούμενος προέβη στις ανωτέρω πράξεις προκειμένου να αποκτήσει τα αναγκαία μέσα για την εξεύρεση ναρκωτικών ουσιών (αντιθ. εισαγγ. προτ.).Πρόεδρος Ε.-Α. Κεχαγιά Μέλη Χ. Παπαδοπούλου,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.