ΣυμβΠλημΘεσ 726/2013 [Απόλυση κρατουμένου με τον όρο παρακολούθησης προγράμματος απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες - Πειθαρχικά παραπτώματα κρατουμένων - Απέλαση αλλοδαπού] (παρατ. Μ. Καρπόνη/Π. Τοπαλνάκος)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 6/2014, Ιούνιος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Διατάσσεται η απόλυση του κρατουμένου υπό τον όρο της παρακολούθησης αναγνωρισμένου θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης, για την οποία θα γίνεται ενημέρωση των αρμοδίων δικαστικών αρχών την πρώτη ημέρα κάθε δεύτερου μήνα από τους υπευθύνους του προγράμματος. Μετά και την εκπλήρωση της ορισθείσας ως άνω υποχρέωσης, δηλαδή την ολοκλήρωση του προγράμματος απεξάρτησης, θα πρέπει να απελαθεί από τη χώρα, σύμφωνα με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που διέταξε την απέλασή του μετά την έκτιση της ποινής του, τέτοια δε αποτελεί (έκτιση ποινής) και η υφ’ όρον απόλυσή του. Εν προκειμένω, ο αιτών είχε τιμωρηθεί πειθαρχικώς, πλην όμως η επιβληθείσα πειθαρχική ποινή ακυρώθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Εντός του εν λόγω καταστήματος κράτησης παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία εγκεκριμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής για ψυχική απεξάρτηση, έχει δε πλέον τη δυνατότητα ένταξης σε εγκεκριμένο θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης, που κρίνεται ότι θα του δώσει τη δυνατότητα της ψυχικής απεξάρτησης και της ομαλής επανένταξής του στην κοινωνία. Επιπλέον, με βάση πιστοποιητικό του ειδικού ψυχιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο εν λόγω κρατούμενος εξετάστηκε και διαγνώστηκε ότι πάσχει από τοξικοεξάρτηση (αντιθ. εισαγγ. προτ.).Πρόεδρος Σ. Κατσουλάκου Μέλη Γ. Στιβακτάκης, Σ. Μαλιώρα Εισαγγελέας Ε. Πούλιου, Αντεισαγγελέας Διατάξεις: άρθρα 31, 32 [παρ. 1], 35 [παρ. 1], 78 Ν 4139/2013, 74 [παρ. 1...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.