ΣυμβΠλημΧαλκιδικής 439/2011 [Απόρριψη αίτησης απόλυσης υπό όρο - Διαγραφείσες πειθαρχικές ποινές - Καλή διαγωγή κρατουμένου - Αγροτικά Καταστήματα Κράτησης](παρατ. Δ. Κόρος)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 3/2015, Μάρτιος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απορρίπτεται ως ουσιαστικώς αβάσιμη η αίτηση του κρατουμένου για χορήγηση υφ’ όρον απόλυσης. Συγκεκριμένα, μία εκ των τριών επιβληθεισών πειθαρχικών ποινών δεν έχει μέχρι σήμερα διαγραφεί και τούτο έπεται ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη για την απόλυση υπό όρο, το γεγονός δε ότι ανεστάλη επί εξάμηνο δεν συνεπάγεται τη μη λήψη υπόψη αυτής για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς του κρατουμένου. Επομένως, ο κρατούμενος επέδειξε διαγωγή, η οποία καταδεικνύει έλλειψη σωφρονιστικής βελτίωσης και πραγματικής επιθυμίας για νομιμόφρονα διαβίωση και μη συνέτισή του παρά την πολυετή φυλάκισή του. Κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης επέδειξε άριστη διαγωγή και η συμπεριφορά του έναντι των υπαλλήλων και των συγκρατουμένων του ήταν άψογη. Κατά την κρίση όμως του Συμβουλίου, η επιδειχθείσα διαγωγή, μετά την τέλεση του οικείου πειθαρχικού παραπτώματος, είναι κατ’ επίφαση καλή, καθόσον εντάσσεται στην προσπάθειά του να επιτύχει την όσο το δυνατό συντομότερη αποφυλάκισή του. Ως εκ τούτου προκύπτει ότι ο κατάδικος δεν είναι προς το παρόν έτοιμος να επανενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό σύνολο και να διαβιώσει έντιμα στο μέλλον, η δε συνέχιση της κράτησής του κρίνεται απολύτως αναγκαία, προκειμένου να αποτραπεί η τέλεση εκ μέρους του νέων αξιόποινων πράξεων.Πρόεδρος: Ε. Παρπούλα Μέλη: Λ. Τσαβίδη, Σ. Παπαζαχαρής Εισαγγελέας: Ε....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.