ΔιατΕισΠρΘεσ 85/2011 [Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη - Ενδοοικογενειακή απειλή - Ποινική διαμεσολάβηση] (παρατ. Ε. Σαρίκου)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 6/2015, Ιούνιος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ
ΝΠ €ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Τίθεται η προκείμενη δικογραφία για τις πράξεις της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και ενδοοικογενειακής απειλής στο Ειδικό Αρχείο της Εισαγγελίας και παραγγέλλεται η καταχώριση της παρούσας διάταξης στην ειδική μερίδα του δελτίου ποινικού μητρώου του κατηγορουμένου για χρονικό διάστημα ίσο προς τον εκ του νόμου προβλεπόμενο χρόνο παραγραφής των ως άνω εγκλημάτων. Περαιτέρω, καλείται ο κατηγορούμενος να παρακολουθήσει ειδικό συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο οποίο ο ίδιος οφείλει να απευθυνθεί και παραγγέλλεται ο υπεύθυνος του προγράμματος να εκδώσει σχετικό πιστοποιητικό όπου να αναφέρονται αναλυτικά το αντικείμενο του συμβουλευτικού-θεραπευτικού προγράμματος και ο αριθμός των συνεδριών που παρακολούθησε ο κατηγορούμενος καθώς και η εκ μέρους του τελευταίου ολοκλήρωση της παρακολούθησής του.Διατάξεις: άρθρα 6 [παρ. 1], 7 [παρ. 1], 11-13 Ν 3500/2006 Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, Ενδοοικογενειακή απειλή, Ποινική διαμεσολάβηση Κατόπιν της από 31.7.2008 (ΑΒΜ ...) εξέτασης μάρτυρα της Γ.Κ., κατοίκου … Θεσσαλονίκης ενώπιον του ανακριτικού υπαλλήλου του Αστυνομικού Τμήματος … αναφέρεται ότι ο Χ.Τ., κάτοικος … Θεσσαλονίκης, κατά την 31.7.2008 βιαιοπράγησε και απείλησε τη σύνοικο πρώην σύζυγό του και την κόρη του ως άνω αναφερόμενες μάρτυρες – εγκαλούσες, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του ανωτέρω προσώπου για το έγκλημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και της...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.