Α. Παπαδαμάκης, Η φύση της πλαστογραφίας στο πλαίσιο «παρατραπεζικής» δραστηριότητας: όροι και όρια στην εφαρμογή του Ν 1608/1950 (γνωμ.)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 1/2005, Ιανουάριος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΑΔΑΜ Χ. ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗ, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Το ενδεχόμενο υπαγωγής μιας πλαστογραφίας στο πεδίο των κυρώσεων του Ν 1608/1950 μπορεί να συζητηθεί μόνο και εφόσον συντρέχουν οι αναγκαίοι όροι του άρθρου 216 παρ. 3α΄ ΠΚ, δηλαδή η περιουσιακή βλάβη ή το όφελος στα οποία αποσκοπεί η πλαστογραφία να συνιστούν άμεση και όχι έμμεση συνέπειά της. The possibility of subjecting forgery to the penalties prescribed by L. 1608/1950 depends from the existence of the conditions required by s. 216§3 of P.C. The damage to the property must be a direct consequence of the forgery. Ι. Σύντομο ιστορικό και το περιεχόμενο της κατηγορίας Από τα στοιχεία του φακέλου που μου τέθηκαν υπόψη προέκυψαν τα εξής: Με βάση το κατηγορητήριο, όπως αυτό διατυπώνεται στο διατακτικό της πρωτόδικης απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, η κατηγορουμένη Π.Κ. βαρύνεται και ήδη καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν 1608/1950 γιατί: κατά το από 1.1.1991 μέχρι την 23.1.1996 χρονικό διάστημα κατάρτισε εξυπαρχής πλαστά παραστατικά έγγραφα Α) της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΚΤΕ) και συγκεκριμένα: αποδείξεις προαγοράς τίτλων Ελληνικού Δημοσίου, εντολές φύλαξης- εξουσιοδότησης ομολόγων, σημειώματα απόδοσης δεσμευμένων καταθέσεων, ημερολογιακά δελτία, ανανεώσεις αυξήσεων κεφαλαίων τριμήνων κτηματικών ομολόγων Β) της Εθνικής Στεγαστικής Τράπεζας...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.