ΑΥΕσΔημΔιοικΑποκΔημΤαξ 3002/4/1κδ (ΦΕΚ Β΄ 521/29.4.2002) «Σύσταση Ομάδας Διοίκησης Έργου για τον συντονισμό της δράσης και την παροχή επιστημονικών κατευθύνσεων προς τα τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας (ΣΠΕ)»

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 6/2002, Ιούνιος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Άρθρο 1 Σύσταση Ομάδας Διοίκησης Έργου 1. Συνιστάται Ομάδα Διοίκησης Έργου για το συντονισμό της δράσης και την παροχή επιστημονικών κατευθύνσεων προς τα τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας (ΣΠΕ) και ειδικότερα: α. Τη θεωρητική επεξεργασία της λειτουργίας των τοπικών ΣΠΕ και την ένταξή τους στη γενικότερη συμμετοχική αντεγκληματική πολιτική (σε συνεργασία με τους άλλους θεσμούς αντεγκληματικής πολιτικής). β. Τη διαμόρφωση αποκεντρωμένων δομών πρόληψης της μικρομεσαίας εγκληματικότητας μέσω των ΣΠΕ για την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. γ. Την συνεργασία των ΣΠΕ με το Ευρωπαϊκό δίκτυο Πρόληψης του Εγκλήματος, με αντίστοιχα Ευρωπαϊκά δίκτυα στο πλαίσιο των προγραμμάτων για ασφαλείς πόλεις καθώς και με άλλους ειδικούς φορείς, όπως Ο.ΚΑ.ΝΑ., ΚΕ.ΘΕ.Α., ΚΕΣΦ κ.λπ. δ. Την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των δημοτικών αρχών και την ενθάρρυνση των τοπικών πρωτοβουλιών. ε. Την τεχνοκρατική και επικοινωνιακή στήριξη του θεσμού των τοπικών ΣΠΕ. στ. Την επιμόρφωση των εμψυχωτών. ζ. Την αξιολόγηση των δράσεων και την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πλαίσιο των «Συμβάσεων ασφαλείας». 2. Η Ομάδα Διοίκησης Έργου συγκροτείται από τους: α. Γιάννη Πανούση, Καθηγητή Εγκληματολογίας Τμ. Επικοινωνίας και ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών. β. Θεόδωρο Παπαθεοθώρου, Επίκ. Καθηγητή Ιονίου Πανεπιστημίου. γ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Επίκ. Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου δ. Χαρ. Ανθόπουλο, Διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου. ε. Δημ. Σπυράκο, Διδάκτορα Ποινικού Δικαίου....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.