ΕΔΔΑ Υπόθεση Κ. Στόκας κατά Ελλάδος, Προσφυγή Νο 51308/1999, απόφαση της 29.11.2001 [Πολιτική αγωγή. Αστικές αξιώσεις πολιτικώς ενάγοντα] (επιμ. Ι. Μπακόπουλος)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 8-9/2002, Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος Mrs. F. TULKENS, Μέλη C. Rozakis, G. Bonello, E. Levits, S. Botoucharova, A. Kovler, E. Steiner Διατάξεις: άρθρα 6 [παρ. 1] ΕΣΔΑ, 63 και 65 ΠΚ Πολιτική αγωγή, Ποινική δίκη, Αστικές αξιώσεις πολιτικώς ενάγοντα, Δίκαιη δίκη Η πολιτική αγωγή εισάγει αστικής φύσεως αξιώσεις στην ποινική δίκη ως βάση για την συμμετοχή του πολιτικώς ενάγοντος στην ποινική διαδικασία και την υποστήριξη της ποινικής κατηγορίας. Η παύση της ποινικής δίωξης ή η απαλλαγή του κατηγορουμένου από τον ποινικό δικαστή και η αδυναμία αυτού να επιληφθεί της πολιτικής αγωγής δεν συνδέεται με διαφορά που ερείδεται επί δικαιωμάτων αστικής φύσεως υπό το φως του άρθρου 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ. Αποφασιστική διαδικασία για την ικανοποίησή τους παραμένει η εισαγωγή των σχετικών αξιώσεων ενώπιον του φυσικού - πολιτικού δικαστή τους. Ι. Το ιστορικό της υπόθεσης Α. Την 23.10.1993 το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αδελφός του Κωνσταντίνου Στόκα, με την σύζυγο και τα δύο τέκνα τους εξετράπη της πορείας του και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου συγκρούστηκε μετωπικά με ένα φορτηγό αυτοκίνητο που κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση. Από την σύγκρουση προκλήθηκε ο θάνατος της οικογένειας Στόκα. Από τις εργαστηριακές έρευνες της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι κατά τον χρόνο της σύγκρουσης το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό, εξαιτίας...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.