Εγκλήματα του κυβερνοχώρου και δικτυακοί τόποι (web sites) που αναφέρονται στην ασφάλεια των Η/Υ * (επιμ. Χρ. Τσουραμάνης)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 12/2001, Δεκέμβριος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Η αναφορά μας στα λεγόμενα εγκλήματα του κυβερνοχώρου (cybercrimes ή και Internet crimes ή και hightechnology crimes) προϋποθέτει τον προσδιορισμό της εννοίας του «χώρου» αυτού. Ως τέτοιος λοιπόν νοείται ο εικονικός (virtual) «χώρος», ο οποίος έχει δημιουργηθεί με την τεράστια τα τελευταία χρόνια επέκταση σε παγκόσμια κλίμακα του διεθνούς διαδικτύου δηλ. του Internet. H εγκληματική δε συμπεριφορά που εκδηλώνεται στα πλαίσια αυτά, καθώς και η αντιμετώπισή της προϋποθέτει αφενός μεν τη γνώση της λειτουργίας των Η/Υ και αφετέρου και τη γνώση της λειτουργίας του Internet. Στην κατηγορία των εγκλημάτων αυτών γίνεται γενικά δεκτό πως μπορεί να υπαχθούν οι ακόλουθες μορφές ηλεκτρονικά παραβατικής συμπεριφοράς: – η χωρίς εξουσιοδότηση απλή είσοδος κάποιου σ’ένα σύστημα Η/Υ, – η κλοπή, η παραποίηση ή η καταστροφή με οποιοδήποτε μέσο των πληροφοριών που περιέχουν τα αρχεία του συστήματος αυτού, – η προσωρινή ή η οριστική διακοπή της λειτουργίας του λόγω υπερφορτώσεώς του, – η χρησιμοποίηση του συστήματος για την οικονομική εκμετάλλευση των χρηστών του (π.χ. κλοπή οικονομικών δεδομένων που τους αφορούν, όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών) ή για την παροχή σε αυτούς απαγορευμένων προϊόντων (ναρκωτικών) ή υπηρεσιών (πορνείας, πορνογραφίας) ή για την πώληση από απόσταση προϊόντων με ανύπαρκτες ιδιότητες σε ιδιαίτερα υψηλές για την...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.