Εισηγητική έκθεση στις τροπολογίες του σ.ν. «Τροποποίηση και αντικατάσταση διατάξεων των νόμων 1756/1988 (ΦΕΚ 35 Α΄), 1729/1987 (ΦΕΚ 144 Α΄), του ΠΚ, του ΚΠΔ, του ΚΠολΔ και άλλες διατάξεις»

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 5/1999, Μάιος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ι. Κατά τα τελευταία έτη έχει καταστεί σαφές ότι είναι επιτακτική η αποδέσμευση των αστυνομικών οργάνων από καθήκοντα ξένα προς την κύρια αποστολή τους, ενόψει ιδιαίτερα της συνεχούς αύξησης της εγκληματικότητας. Μεταξύ των εν λόγω καθηκόντων είναι και η άσκηση και της εξωτερικής φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης, της φρούρησης νοσηλευομένων σε οποιοδήποτε Θεραπευτήριο καταδίκων και υποδίκων, η συνοδεία αυτών προς ανάκριση, ιατρική εξέταση, εκτέλεση εκτάκτου αδείας κ.λπ. Είναι αληθές ότι με τον Ν 2408/1996 άρθρο 3 παρ. 8 είχε θεσπιστεί η μεταβίβαση των εν λόγω αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά η εξ’ αντικειμενικών λόγων αδυναμία τηρήσεως των υπό της εν λόγω διατάξεως οριζομένων προϋποθέσεων καθιστά επιβεβλημένη την ψήφιση νέας διατάξεως η οποία θα ρυθμίζει το θέμα σε νέα πληρέστερη και ρεαλιστικότερη βάση. Ειδικότερα: Με το άρθρο 1 του σχεδίου αντικαθίσταται η διάταξη της παρ. 8 του άρθρου 3 του Ν 2408/1996 και καθορίζονται αναλυτικά και με ακρίβεια οι μεταφερόμενες από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αρμοδιότητες οι οποίες έχουν σχέση με την εξωτερική φρούρηση των Καταστημάτων Κράτησης, τη φρούρηση νοσηλευομένων σε οποιοδήποτε Θεραπευτήριο καταδίκων υποδίκων και τη συνοδεία αυτών προς ανάκριση, ιατρική εξέταση και εκτέλεση εκτάκτου αδείας αλλά και διευκρινίζονται ορισμένες συναφείς με τα ανωτέρω έννοιες. Με το...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.