ΔιατΑνακρΠλημΘεσ 17/2014 [Μείωση ποσού εγγυοδοσίας - Διευκόλυνση παράνομης διαμονής αλλοδαπών - Σύσταση συμμορίας - Νομιμοποίηση εσόδων]

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 3-4/2016, Μάρτιος-Απρίλιος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Γίνεται δεκτή η κρινόμενη αίτηση, μειώνεται το ποσό της επιβληθείσας εγγυοδοσίας των 5.000 ευρώ στο ποσό των 2.000 ευρώ, διατηρείται η ισχύς των λοιπών περιοριστικών όρων και διατάσσεται η απόδοση του ποσού των 3.000 ευρώ στην καταθέσασα την παρούσα εγγυοδοσία. Εν προκειμένω, κρίνεται ότι η διασφάλιση της παρουσίας του κατηγορουμένου στην ανάκριση και το δικαστήριο, καθώς και η υποβολή του σε τυχόν ποινή που θα του επιβληθεί διασφαλίζονται ακόμα και αν μειωθεί το ποσό της εγγυοδοσίας σε 2.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, στον αιτούντα ασκήθηκε ποινική δίωξη για διευκόλυνση παράνομης διαμονής υπηκόου τρίτης χώρας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από δράστες που ενεργούσαν από κερδοσκοπία, σύσταση συμμορίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και εντός του πλαισίου της εγκληματικής ομάδας. Ο κατηγορούμενος επικαλείται οικονομική του αδυναμία να καταβάλει το παραπάνω ποσό, με βάση την αναφερόμενη οικογενειακή και οικονομική του κατάσταση, αλλά και το γεγονός ότι δανείστηκε χρήματα με σκοπό να καταβάλει το ποσό της εγγύησης. Ειδικότερα, επικαλείται την οικονομική του αδυναμία να καταβάλει το δανεισθέν ποσό, καθώς η καταθέσασα την εγγύηση, λόγω του γεγονότος ότι απολύθηκε ο σύζυγός της και είναι πλέον άνεργος, η ίδια δε αδυνατεί να εργαστεί, έχει ανάγκη του ποσού που δάνεισε στον κατηγορούμενο για τον βιοπορισμό της. Ως εκ τούτου, προκύπτει πράγματι σοβαρός λόγος να τροποποιηθεί ο τεθείς περιοριστικός όρος της εγγυοδοσίας και να μειωθεί το ποσό αυτής σε 2.000 ευρώ (αντιθ. εισαγγ. προτ.).

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.