ΣυμβΕφΘεσ 137/2015 [Λόγοι έφεσης κατά βουλεύματος Συμβουλίου Πλημμελειοδικών - Παραπομπή κατηγορουμένου για κακούργημα - Έλλειψη αιτιολογίας] (βλ. μελέτη Κ. Μούρτζιου, σελ. 1017)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 11/2016, Νοέμβριος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απορρίπτεται ως απαράδεκτη η κρινόμενη έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, διά του οποίου ο εκκαλών παραπέμφθηκε να δικασθεί για κακουργηματική απάτη και έκδοση ακάλυπτων επιταγών. Συγκεκριμένα, η εν λόγω έφεση, όσον αφορά την παραπομπή του εκκαλούντος για την αξιόποινη πράξη της έκδοσης ακαλύπτων επιταγών, ήτοι για πράξη που τιμωρείται ως πλημμέλημα, είναι απαράδεκτη, δοθέντος ότι στον κατηγορούμενο δεν επιτρέπεται να ασκήσει έφεση για πλημμέλημα που συρρέει ή είναι συναφές με το κακούργημα για το οποίο παραπέμπεται. Όσον δε αφορά την αξιόποινη πράξη της κακουργηματικής απάτης, υπό την επίφαση της έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, αλλά και εσφαλμένης ερμηνείας και εφαρμογής των διατάξεων των άρθρων 13στ΄ και 386 ΠΚ, στην πραγματικότητα προβάλλει λόγους που πλήττουν την ανέλεγκτη εκτίμηση των αποδεικτικών μέσων και την επί της ουσίας κρίση του Συμβουλίου και, επομένως, είναι απορριπτέοι ως απαράδεκτοι. Τέλος, και ο λόγος περί μη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας του προσβαλλόμενου βουλεύματος για το αυτό αδίκημα (κακουργηματική απάτη), είναι ωσαύτως απορριπτέος ως απαράδεκτος, καθόσον δεν ανάγεται σε αυτούς που ορίζονται περιοριστικώς στη διάταξη του άρθρου 478 ΚΠΔ.Πρόεδρος: Α. Μιχαλοπούλου Μέλη: Γ. Ευστρατιάδης (Εισηγητής), Ε. Μαστρογιώργη Εισαγγελέας: Ε. Χρυσογιάννη, Αντεισαγγελέας [Εισήγαγε την πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών, Α. Ζήση] Διατάξεις: άρθρα 171 [παρ. 1 στοιχ....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.