ΔΕΕ C-329/11, απόφ. της 6.12.2011 [Ποινικές κυρώσεις για παράνομη διαμονή υπηκόου τρίτης χώρας - Αναγκαστικά μέτρα Οδηγίας 2008/115/ΕΚ] (παρατ. Χρ. Νάιντος)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 11/2016, Νοέμβριος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Οδηγία 2008/115/ΕΚ – επιστροφή των παράνομα διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών – Εθνική νομοθεσία η οποία τιμωρεί την παράνομη διαμονή με ποινή φυλάκισης και πρόστιμο - Αντίκειται προς την Οδηγία αυτή νομοθεσία κράτους-μέλους η οποία κολάζει την παράνομη διαμονή με ποινικές κυρώσεις στο μέτρο που η νομοθεσία αυτή επιτρέπει τη φυλάκιση υπηκόου τρίτης χώρας ο οποίος, καίτοι διαμένει παράνομα στο έδαφος του εν λόγω κράτους-μέλους και δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το έδαφος αυτό οικειοθελώς, δεν έχει υπαχθεί στα αναγκαστικά μέτρα της Οδηγίας αυτής, δεν έχει δε παρέλθει έναντι αυτού, σε περίπτωση θέσεώς του υπό κράτηση προς τον σκοπό της προετοιμασίας και της υλοποίησης της απομάκρυνσής του, ο ανώτατος χρόνος διάρκειας αυτής - Δεν αντίκεινται στην Οδηγία 2008/115 η επιβολή ποινικών κυρώσεων σε υπηκόους τρίτης χώρας στους οποίους εφαρμόστηκε η διαδικασία επιστροφής που θεσπίζει η Οδηγία αυτή και οι οποίοι διαμένουν παράνομα στο έδαφος κράτους μέλους χωρίς να υπάρχει λόγος που να δικαιολογεί τη μη επιστροφή (διατ. της απόφ.).Πραγματικά Περιστατικά & Προδικαστικά Ερωτήματα Ο Α. Achughbabian, Αρμένιος υπήκοος, εισήλθε στη Γαλλία το 2008. Κατ’ αυτού εκδόθηκε, το 2009, απόφαση του νομάρχη που τον υποχρέωνε να εγκαταλείψει το γαλλικό έδαφος και του έτασσε προθεσμία ενός μηνός για να αναχωρήσει οικειοθελώς. Κατόπιν της αρνήσεώς...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.