ΔΕΕ C-297/12, απόφ. της 19.9.2013 [Απαγόρευση εισόδου χωρίς χρονικό περιορισμό - Επιβολή ποινικής κύρωσης] (σημ. Α.-Ι. Καργόπουλος)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 11/2016, Νοέμβριος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απόφαση περί επιστροφής συνοδευόμενη από απαγόρευση εισόδου, η οποία εκτείνεται κατ’ αρχήν σε πενταετία – Εθνική ρύθμιση η οποία προβλέπει την απαγόρευση εισόδου χωρίς χρονικό περιορισμό ελλείψει αιτήματος περιορισμού, αντιβαίνει στην Οδηγία 2008/115 – Η επιβολή ποινικής κύρωσης εξαιτίας της παράβασης μιας απαγόρευσης εισόδου και διαμονής στο έδαφος ενός κράτους-μέλους, η οποία επιβλήθηκε πριν από πέντε και πλέον έτη από την ημερομηνία της εκ νέου εισόδου του καταδικασθέντος υπηκόου τρίτης χώρας στο εν λόγω κράτος ή από την έναρξη ισχύος της εθνικής ρύθμισης για τη μεταφορά της Οδηγίας αυτής στην εθνική έννομη τάξη αντιβαίνει στην Οδηγία 2008/115, εκτός εάν ο υπήκοος αυτός συνιστά σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη, τη δημόσια ασφάλεια ή την εθνική ασφάλεια – Εφόσον το κράτος-μέλος δεν έχει ενσωματώσει στο εθνικό του δίκαιο την Οδηγία 2008/115 κατά την καταληκτική ημερομηνία μεταφορά της, δεν μπορεί μεταγενεστέρως να κάνει χρήση της ευχέρειας που του παρεχόταν από την Οδηγία να χρησιμοποιήσει εκ νέου ως έρεισμα ποινικής δίωξης την επανείσοδο ενός υπηκόου τρίτης χώρας, στον οποίον είχε επιβληθεί επ’ αόριστον ως ποινική κύρωση το μέτρο της απέλασης (διατ. της απόφ.).Πραγματικά Περιστατικά & Προδικαστικά Ερωτήματα Εις βάρος του G. Filev ελήφθησαν μέτρα απομάκρυνσης και επαναπροωθήσεώς του, των οποίων η ισχύς δεν...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.