ΔΕΕ C-554/13, απόφ. της 11.6.2015 [Έννοια επικινδυνότητας υπηκόου τρίτων χωρών για τη δημόσια τάξη - Συνεκτίμηση διαφόρων στοιχείων] (παρατ. Α. Βαθρακοκοίλης)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 11/2016, Νοέμβριος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών - Έννοια του «κινδύνου για τη δημόσια τάξη» – Δεν αρκεί για τον χαρακτηρισμό ενός προσώπου ως επικίνδυνου για τη δημόσια τάξη ότι είναι ύποπτος ή έχει καταδικαστεί για την τέλεση πράξης που κατά το εθνικό δίκαιο αποτελεί ποινικό αδίκημα – Πρέπει να εκτιμηθούν και άλλα στοιχεία, όπως η φύση και η σοβαρότητα της πράξεως αυτής, ο χρόνος που παρήλθε από την τέλεσή της και το γεγονός ότι ο υπήκοος αυτός επρόκειτο να εγκαταλείψει το έδαφος του εν λόγω κράτους-μέλους, όταν συνελήφθη από τις εθνικές αρχές και κάθε στοιχείο που αφορά το βάσιμο της υπόνοιας τέλεσης του προσαπτόμενου ποινικού αδικήματος (διατ. της απόφ.).Πραγματικά Περιστατικά & Προδικαστικά Ερωτήματα Ο Z. Zh., υπήκοος τρίτης χώρας, κατόπιν της σύλληψής του και της καταδίκης του για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου διατάχθηκε μετά την έκτιση της στερητικής της ελευθερίας ποινής να εγκαταλείψει αμέσως το έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τέθηκε υπό κράτηση με σκοπό την απομάκρυνσή του. Τα Ολλανδικά διοικητικά δικαστήρια απέρριψαν τις προσφυγές του κατά της απόφασης περί επιστροφής του και μη χορηγησης προθεσμίας οικειοθελούς αναχώρησης, κρίνοντας ότι ο ενδιαφερόμενος αποτελούσε κίνδυνο για τη δημόσια τάξη, διότι διέμενε παρανόμως στο έδαφος κράτους-μέλους, δεν είχε κανένα δεσμό με...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.