ΔΕΕ C-83/12 PPU, απόφ. της 10.4.2012 [Κώδικας θεωρήσεων - Θεώρηση αποκτηθείσα με απατηλά μέσα - Επιβολή ποινικών κυρώσεων για διευκόλυνση παράνομης εισόδου] (παρατ. Γ. Δανιήλ)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 11/2016, Νοέμβριος

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Κανονισμός (ΕΚ) 810/2009 για τη θέσπιση κοινοτικού κώδικα θεωρήσεων (κώδικας θεωρήσεων) - Παράνομη είσοδος υπηκόων τρίτων χωρών στο έδαφος κράτους-μέλους - Θεώρηση η οποία ελήφθη με απατηλά μέσα στο κράτος-μέλος χορήγησης - Ποινικές διαδικασίες σε άλλο κράτος-μέλος - Δεν αντίκεινται στα άρθρα 21 και 34 του κανονισμού (ΕΚ) 810/2009 οι εθνικές διατάξεις που προβλέπουν την επιβολή ποινικών κυρώσεων για τη διευκόλυνση παράνομης εισόδου στην περίπτωση όπου οι υπήκοοι τρίτης χώρας που παρεισέφρησαν στο έδαφος της Ένωσης διαθέτουν θεώρηση την οποία έχουν αποκτήσει με απατηλά μέσα, ψευδόμενοι στις αρμόδιες αρχές του κράτους-μέλους χορήγησης ως προς τον αληθή σκοπό του ταξιδιού τους, και η θεώρηση αυτή δεν έχει ακυρωθεί (διατ. της απόφ.).Πραγματικά Περιστατικά & Προδικαστικό Ερώτημα Στη Γερμανία ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του M. Κ. Vo, Βιετναμέζου υπηκόου, για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών, όπου και καταδικάστηκε για την τέλεση σε τέσσερις περιπτώσεις του αδικήματος της διευκολύνσεως παράνομης εισόδου κατ’ επάγγελμα και στο πλαίσιο συμμορίας. Τα εγκλήματα τελέστηκαν κατ’ ουσία με την προβολή ψευδών ισχυρισμών προκειμένου να πειστεί η πρεσβεία της Ουγγαρίας στο Βιετνάμ ότι Βιετναμέζοι υπήκοοι επρόκειτο να ταξιδέψουν ως μέλη ομάδων αποτελούμενων από 20 έως 30 τουρίστες, ενώ στην πραγματικότητα σκοπός ήταν να εξασφαλιστεί η είσοδός τους στο έδαφος της Ένωσης...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.