ΑΠ 1070/2018 [Τρόπος επιμέτρησης της ποινής - Υπέρβαση εύλογης διάρκειας της διαδικασίας - Έλλειψη αιτιολογίας] (σημ. Α. Χαραλαμπάκης)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 6, Ιούνιος 2018

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Αναιρείται εν μέρει ως προς την επιμέτρηση της ποινής λόγω έλλειψης αιτιολογίας η προσβαλλόμενη απόφαση. Συγκεκριμένα, στο σκεπτικό της προσβαλλόμενης απόφασης ουδεμία ρητή μνεία και ειδική αιτιολογία διαλαμβάνεται από την οποία να προκύπτει αν έλαβε χώρα ή όχι συνεκτίμηση από το Δικαστήριο της τυχόν, μη οφειλόμενης σε υπαιτιότητα του κατηγορουμένου, καθυστέρησης της ποινικής διαδικασίας, ενόψει του ότι ο τελευταίος διά των εγγράφων ισχυρισμών του, που υπέβαλε διά του συνηγόρου του, ζήτησε λόγω της ενάρξεως της ποινικής διαδικασίας τον Ιανουάριο του 2003, να συνεκτιμηθεί κατά την επιμέτρηση της ποινής του και η εκ του λόγου τούτου υπέρβαση, της, κατ’ αυτόν, εύλογης διάρκειας της διαδικασίας.ΑΠ 1070/2018 ΣΤ΄ Τμ. Πρόεδρος: Μ. Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου, Αντιπρόεδρος Μέλη: Α. Παναγιώτου (Εισηγήτρια), Γ. Αναστασάκος, Μ. Γεωργίου, Ε. Καλογεράτου–Ευαγγέλου Εισαγγελέας: Ι. Κωνσταντινόπουλους, Αντεισαγγελέας Διατάξεις: άρθρα 79 ΠΚ, 7 [παρ. 3] Ν 4239/2014, 510 [παρ. 1 στοιχ. Δ΄] ΚΠΔ Τρόπος επιμέτρησης της ποινής, Υπέρβαση εύλογης διάρκειας της διαδικασίας, Έλλειψη αιτιολογίας [...] Κατά την παρ. 4 του άρθρου 79 ΠΚ «στην απόφαση αναφέρονται ρητά οι λόγοι που δικαιολογούν την κρίση του δικαστηρίου για την ποινή που επέβαλε». Η διάταξη αυτή αναφέρεται στην παρ. 1 του ίδιου άρθρου που ορίζει ότι «κατά την επιμέτρηση της ποινής στα όρια που διαγράφει ο νόμος, το...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.