ΠεντΕφΛαμ 14/2017 [Πρότερος έντιμος βίος - Επιμέτρηση ποινής - Εύλογη διάρκεια της δίκης χωρίς υπαιτιότητα του κατηγορούμενου] (παρατ. Π. Βρυνιώτης)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 7, Ιούλιος 2018

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Κηρύσσεται ένοχος ο κατηγορούμενος για το αδίκημα της υπεξαίρεσης, με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, παρότι έχει καταδικαστεί πριν από την τέλεση της πράξης σε ποινικά αδικήματα μικρής ποινικής απαξίας, μάλιστα δε έχει παρέλθει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από την τέλεση των αδικημάτων αυτών. Επιμέτρηση ποινής. Το Δικαστήριο στην κρίση του για την επιβολή της ποινής οδηγήθηκε, αφού έλαβε υπόψη του και την υπέρβαση της εύλογης διάρκειας της διαδικασίας που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του κατηγορουμένου.ΠεντΕφΛαμ 14/2017 Πρόεδρος: Α. Πάνταινα Μέλη: Ε. Σούφλας, Π. Μπολτέτσος, Σ. Τρικκαλίδη, Ε. Τσίτσιου Εισαγγελέας: Β. Χανής Δικηγόροι: Δ. Κρούπης, Π. Ταραντούδας Διατάξεις: άρθρα 79, 84 [παρ. 2 περ. α΄], 375 [παρ. 1] ΠΚ, 7 [παρ. 3] Ν 4239/2014 Ελαφρυντικές περιστάσεις, Πρότερος έντιμος βίος, Επιμέτρηση ποινής, Εύλογη διάρκεια της δίκης χωρίς υπαιτιότητα του κατηγορούμενου Από την αποδεικτική διαδικασία, που έγινε στο ακροατήριο του Δικαστηρίου τούτου και ειδικότερα, από τις ένορκες καταθέσεις των εξετασθέντων ως άνω μαρτύρων, από τα έγγραφα, τα οποία αναγνώσθηκαν στο ακροατήριο, την απολογία των κατηγορουμένων και γενικά από όλη τη συζήτηση της υποθέσεως αποδείχθηκαν τα ακόλουθα: Ο πρώτος κατηγορούμενος, στη ... Φθιώτιδας, στις 20 Ιανουάριου 1998, με την ιδιότητα του ομορρύθμου εταίρου και νομίμου εκπροσώπου της ομόρρυθμης εταιρίας με την επωνυμία «...»...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.