ΤρΠλημΘεσ 995/2017 [Κλήτευση αστικώς υπευθύνου από Εισαγγελέα - Υποβάθμιση περιβάλλοντος - Αναβολή εκδίκασης υπόθεσης] (παρατ. Σ. Μπαλτάς)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 10, Οκτώβριος 2018

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Αναβάλλεται η εκδίκαση της παρούσας υπόθεσης σύμφωνα με τα άρθρα 89 παρ. 2 ΚΠΔ και 28 παρ. 4 Ν 1650/1986, προκειμένου να κληθούν από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ως αστικώς υπεύθυνα, τα οικεία νομικά πρόσωπα. Εν προκειμένω, η πράξη της υποβάθμισης περιβάλλοντος αποδίδεται στους κατηγορούμενους με την ιδιότητα του Προέδρου (1ος), του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου (2ος) της ΕΥΑΘ ΑΕ και με την ιδιότητα των νομίμων εκπροσώπων (3ος και 4ος ) της ΕΥΑΘ Παγίων και, επομένως, εφόσον υπάρχει ειδική νομοθετική πρόβλεψη περί της κήρυξης αστικώς υπευθύνου εις ολόκληρον για την καταβολή της χρηματικής ποινής και του νομικού προσώπου από το οποίο προέρχεται η ρύπανση, πρέπει να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης.ΤρΠλημΘεσ 995/2017 Πρόεδρος: Κ. Συροπούλου Μέλη: Ι. Ελευθεριάδης, Μ. Σαμαράς (Έμμισθος Πάρεδρος) Εισαγγελέας: Γ. Τόλιου Δικηγόροι: Γ. Τριανταφύλλου, Ε. Τσιροπούλου, Ν. Αντωνιάδης, Δ. Κυριακόπουλος Διατάξεις: άρθρα 89 [παρ. 2] ΚΠΔ, 28 [παρ. 4] Ν 1650/1986 Κλήτευση αστικώς υπευθύνου από Εισαγγελέα, Υποβάθμιση περιβάλλοντος, Αναβολή εκδίκασης υπόθεσης Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 89 παρ. 2, ο εισαγγελέας καλεί αυτεπαγγέλτως στην ποινική δίκη τον αστικώς υπεύθυνο για την πληρωμή των χρηματικών ποινών και εξόδων με τις ίδιες διατυπώσεις και μέσα στις ίδιες προθεσμίες που καλεί τον κατηγορούμενο. Η κλήση πρέπει να αναφέρει το άρθρο...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.