ΠεντΕφΠατρ 524/2017 [Καλλιέργεια ινδικής κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία -Τοξικομανείς - Πλημμεληματικός χαρακτήρας πράξης - Οριστική παύση ποινικής δίωξης λόγω παραγραφής]

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 11, Νοέμβριος 2018

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Παύει οριστικώς λόγω παραγραφής, κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας, η ασκηθείσα σε βάρος του κατηγορουμένου ποινική δίωξη για τα αδικήματα της καλλιέργειας ινδικής κάνναβης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Εν προκειμένω, αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος, κατά τον χρόνο τελέσεως των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων, ήταν τοξικομανής κατά την έννοια του άρθρου 30 παρ. 1 Ν 4139/2013, δηλαδή άτομο που είχε αποκτήσει την έξη της χρήσεως ναρκωτικών ουσιών και δεν μπορούσε να την αποβάλει με δικές του δυνάμεις. Τούτο προκύπτει από προσκομιζόμενη βεβαίωση ολοκλήρωσης θεραπευτικού προγράμματος, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος ολοκλήρωσε με επιτυχία τα Προγράμματα των Μονάδων Υποκατάστασης και Κοινωνικής Επανένταξης (τα οποία παρακολούθησε από 17.9.2007 έως 1.6.2009, μετά δηλαδή την τέλεση των υπό κρίση αξιόποινων πράξεων) και ενετάχθη στην κοινότητα ως ισότιμο μέλος. Συνεπώς, τα αδικήματα που τέλεσε έχουν πλημμεληματικό χαρακτήρα, κατ’ άρθρο 30 παρ. 4 εδ. β΄ και 5 του Ν 4139/2013. Οι ανωτέρω πράξεις τελέσθηκαν από 1.2.2005 έως 6.6.2005, οπότε και άρχισε ο χρόνος παραγραφής, ο οποίος ανεστάλη κατά το χρονικό διάστημα που ο κατηγορούμενος παρακολούθησε το πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ (άρθρο 32 παρ. 2γ΄ Ν 4139/2013) και έκτοτε συνεχίσθηκε ο χρόνος της οκταετούς παραγραφής, η οποία (παραγραφή) είχε ήδη επέλθει πριν από την ημερομηνία συνεδριάσεως του Δικαστηρίου.

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.