ΣυμβΑΠ 2099/2017 [Γραμμάτιο προκαταβολής εισφορών για άσκηση αίτηση αναίρεσης - Απόρριψη αναίρεσης ως απαράδεκτης] (παρατ. Σ. Μπαλτάς)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 12, Δεκέμβριος 2018

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απορρίπτεται ως απαράδεκτη η κρινόμενη αίτηση αναίρεσης. Εν προκειμένω, από την επισκόπηση των εγγράφων της δικογραφίας προκύπτει ότι η αναιρεσείουσα άσκησε, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου της, την οικεία αίτηση αναίρεσης με δήλωση ενώπιον του Γραμματέα του Εφετείου Ευβοίας. Όμως, για την άσκηση του προαναφερθέντος ενδίκου μέσου, ο πληρεξούσιος δικηγόρος δεν προσκόμισε το επιβαλλόμενο από τον νόμο σχετικό γραμμάτιο προκαταβολής εισφορών επί ποσού 534 ευρώ, όπως προβλέπεται για την άσκηση αίτησης αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου, αλλά προσκόμισε μη κανονικό, ελλιπές ως προς το ποσό, γραμμάτιο που αντιστοιχεί σε ποσό αμοιβής 406 ευρώ.ΣυμβΑΠ 2099/2017 Ζ΄ Τμ. Πρόεδρος: Α. Αλειφεροπούλου, Αντιπρόεδρος Μέλη: Δ. Γεώργας, Δ. Τζιούβας, Μ. Γκανιάτσου, Ε. Ερωτοκρίτου (Εισηγητής) Εισαγγελέας: Α. Θεοδόση, Αντεισαγγελέας [Εισήγαγε την πρόταση του Αντεισαγγελέα ΑΠ, Δ. Παπαγεωργίου] Διατάξεις: άρθρα 476 [παρ. 1] ΚΠΔ, 61 [παρ. 1, 4] Ν 4194/2013 Γραμμάτιο προκαταβολής εισφορών για άσκηση αίτηση αναίρεσης, Απόρριψη αναίρεσης ως απαράδεκτης Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 476 παρ. 1 ΚΠΔ όταν το ένδικο μέσο ασκήθηκε από πρόσωπο που δεν είχε το δικαίωμα ή εναντίον απόφασης ή βουλεύματος για τα οποία δεν προβλέπεται ή όταν ασκήθηκε εκπρόθεσμα ή χωρίς να τηρηθούν οι διατυπώσεις που ορίζονται από το νόμο για την άσκησή του, το δικαστικό συμβούλιο ή το δικαστήριο (ως...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.