ΣυμβΠλημΒολ 225/2018 [Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς - Τρόπος περάτωσης ανάκρισης - Ορθότερος νομικός χαρακτηρισμός πράξης - Συμβούλιο Εφετών - Απιστία στην υπηρεσία κακουργηματική]

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 12, Δεκέμβριος 2018

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Κηρύσσεται αναρμόδιο καθ’ ύλη το παρόν Συμβούλιο για την ουσιαστική περάτωση της ειδικής κύριας ανάκρισης και διαβιβάζεται η οικεία δικογραφία στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για τις δικές του νόμιμες ενέργειες. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 Ν 4022/2011, το Συμβούλιο Εφετών και μόνο έχει την υλική αρμοδιότητα να ερευνήσει την ουσία της υπόθεσης και να κρίνει περαιτέρω αν θεμελιώνεται ή όχι το προβλεπόμενο από το άρθρο 1 του ιδίου ως άνω νόμου έγκλημα. Η αρμοδιότητα αυτή του Συμβουλίου Εφετών για την κήρυξη του ουσιαστικού πέρατος της κυρίας ανακρίσεως επί εγκλημάτων που ανακρίνονται και εκδικάζονται κατά τις διατάξεις του Ν 4022/2011, προσδιορίζεται, κατ’ ανάλογη εφαρμογή της σχετικής με την καθ’ ύλη αρμοδιότητα του δικαστηρίου διάταξης του άρθρου 119 παρ. 1 ΚΠΔ, από τον χαρακτήρα της αξιόποινης πράξης, που της δόθηκε αφενός με την παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατά την κίνηση της ποινικής δίωξης και αφετέρου με την απαγγελία της αντίστοιχης κατηγορίας από τον Ανακριτή. Συνεπώς, ακόμη και αν ο Εισαγγελέας Εφετών κρίνει για οποιονδήποτε λόγο ότι η υπόθεση δεν υπάγεται στον Ν 4022/2011, παρόλο που έχει ασκηθεί τέτοια ποινική δίωξη και, επιπλέον, έχει απαγγελθεί αντίστοιχη κατηγορία, πρέπει να εισαγάγει την υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών, το δε Συμβούλιο Πλημμελειοδικών πρέπει να κηρύξει εαυτό αναρμόδιο, αν η εισαγωγή έγινε σε αυτό κατά παραγγελία του Εισαγγελέα Εφετών.

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.